Αθλητισμός|24.05.2020 20:55

Πέρκινς κατά Τζόρνταν: «Εσπασε κάθε κώδικα, εξέθεσε τους συμπαίκτες του»

Newsroom

Το Last Dance, το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν, έκανε θραύση στον κόσμο του αθλητισμού. Μολονότι όμως η σειρά που προβλήθηκε από το ESPN και το Netflix καθήλωσε το κοινό, φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκαν κάποια περιστατικά αλλά και η εικόνα που δόθηκε για ορισμένους από τους συμπρωταγωνιστές του MJ στους Σικάγο Μπουλς, δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις σε πολλούς πρώην NBAers αλλά και αναλυτές του μπάσκετ.

Ο άλλοτε συμπαίκτης του Χόρας Γκραντ τον αποκάλεσε «ψεύτη» και «ρουφιάνο» καθώς ο Τζόρνταν του χρέωσε τη διαρροή για το βιβλίο «The Jordan Rules» το οποίο παρουσίασε τον Τζόρνταν ως... τύραννο, ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου Σαμ Σμιθ, μίλησε για «μικρά ψέμματα του Τζόρνταν». Παράλληλα, φανερά ενοχλημένος λέγεται ότι είναι και ο «καλύτερος συμπαίκτης» κατά τον Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν, διότι στο Last Dance εμφανίστηκε ως εγωιστής που έβαζε το ατομικό συμφέρον πάνω από το ομαδικό.

Επίσης ο Κρεγκ Χότζες αλλά και ο Χόρας Γκραντ επέκριναν τον Τζόρνταν διότι έσπασε την «ομερτά» των αποδυτηρίων μιλώντας για έξαλλα πάρτι, τσιγάρα, ακόμη και χρήση κοκαΐνης από συμπαίκτες του όταν ακόμη ήταν ρούκι στους Μπουλς, ενώ ο Air Mike επικρίθηκε και για τον τρόπο που παρουσίασε τον πρώην συμπαίκτη του Σκοτ Μπαρέλ, αλλά και για τα αρνητικά σχόλια που έκανε για μεγάλους αντιπάλους όπως ήταν ο Αϊζάια Τόμας, ο Κλάιντ Ντρέξλερ και ο Γκάρι Πέιτον.

Ο άλλοτε NBAer, με παρουσία 14 ετών στο κορυφαίο πρωτάθλημα, Κέντρικ Πέρκινς, μολονότι δεν είχε σχέση με τον Τζόρνταν και τους Μπουλς (έπαιξε από το 2003 ως το 2018 σε Μπόστον, Οκλαχόμα, Κλίβελαντ, Νιου Ορλίνς) μίλησε επικριτικά για τον MJ αναφορικά με τον αρνητικό τρόπο που παρουσιάστηκαν οι συμπαίκτες του στο επιτυχημένο ντοκιμαντέρ. «Βλέποντας το Last Dance, θεωρείς ότι ο Τζούρνταν ήταν ο υπερήρωας και όλοι οι άλλοι οι απλοί θνητοί. Ο Τζόρνταν έσπασε κάθε κώδικα που υπάρχει μεταξύ των παικτών» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάποια πράγματα που είπε για τον Σκοτ Μπαρέλ, ότι ήταν κάθε βράδυ στα κλαμπ. Ο τρόπος που μίλησε για τον Χόρας Γκραντ ή ότι κάποιοι έκαναν ναρκωτικά εκτός βεβαίως από εκείνον, αλλά και ο τρόπος που πλήγωσε τον Σκότι Πίπεν. Ο κόσμος σήμερα θεωρεί τον Πίπεν εγωιστή, ενώ είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Στο τέλος της ημέρας, το Last Dance εξυμνεί τον Τζόρνταν, όπως θα έπρεπε, αλλά παράλληλα δεν έπρεπε να κάνει ζημιά στους άλλους για να δείξεις το μεγαλείο σου, διότι το μεγαλείο σου μιλάει από μόνο του».

The Last DanceΣικάγο ΜπουλςΜάικλ ΤζόρντανΣκότι ΠίπενNBA