Αθλητισμός|26.05.2020 21:30

Βαυαρική κυριαρχία στο Klassiker - Αγκαλιά με τον 8ο σερί τίτλο η Μπάγερν

Newsroom

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την Μπάγερν Μονάχου από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου στη Γερμανία. Ούτε καν η φορμαρισμένη Ντόρτμουντ και ο «καυτός» στράικερ Ερλινγκ Χάαλαντ. Οι Βαυαροί, μολονότι δεν ήταν κατά πολύ ανώτεροι της «αιώνιας» αντιπάλου τους, έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πανηγυρίσουν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει αγκαλιά με την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος! Η ομάδα του Χανς Ντίτερ Φλικ, που σηκώνει το τρόπαιο της Bundesliga ανελλιπώς από τη σεζόν 2012-13, δύσκολα δεν θα το πράξει και εφέτος μετά την επικράτηση με 1-0 στην έδρα της Ντόρτμουντ που έμεινε στο -7 από τους Βαυαρούς.

Το νικητήριο γκολ που ουσιαστικά φαίνεται να καθορίζει και την έκβαση του τίτλου στη Γερμανία, πέτυχε στο 43' με εξαιρετικό τελείωμα (αλλά και λανθασμένη εκτίμηση του γκολκίπερ Μπούρκι), ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε τον πολυσύνθετο ρόλο του σκοράροντας για 43η φορά. Για την Ντόρτμουντ, σαν να μην έφτανε η ήττα και η επερχόμενη απώλεια του τίτλου για άλλη μια σεζόν, ήρθε και ο τραυματισμός του Χάαλαντ στο 72', που προκάλεσε επιπλέον ανησυχία...

Δεν έλειψαν πάντως και τα παράπονα για τη διαιτησία καθώς η Ντόρτουντ διαμαρτύρεται διότι δεν της δόθηκε πέναλτι στο 58' σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Μπόατενγκ με τον αγκώνα έπειτα από σουτ του Χάαλαντ.

Μπορούσια Ντόρτουντ (Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ακανζί, Χούμελς Νταχούντ, Πίστσκεκ (80' Γκέτσε), Γκερέιρο, Ντιλέινι (46' Τσαν), Μπραντ (46' Σάντσο), Αζάρ, Χάαλαντ (72' Ρέινα).

Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (85' Ερναντές), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87' Μαρτίνεθ), Μίλερ, Κομάν (73' Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

Δείτε video με όσα έγιναν στο ντέρμπι

Μπορούσια ΝτόρτμουντποδόσφαιροΜπάγερν ΜονάχουBundesliga