Αθλητισμός|16.12.2018 23:38

Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα ο Μακέντα - Αγώνας δρόμου για Αγρίνιο

Κώστας Γουλής

Αν κάτι «συννέφιασε» τον Γιώργο Δώνη μετά την πολύ σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού, επί του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (16 Δεκεμβρίου), ήταν ο τραυματισμός του Φεντερίκο Μακέντα στο 38ο λεπτό. Ο Ιταλός επιθετικός γύρισε τον αστράγαλό του κατά την «προσγείωσή» του από μία εναέρια διεκδίκηση με τον Ρισβάνη κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με τον Καμπετσή.

Μετά το ματς, ο 27χρονος φορ πήγε στο «Υγεία» και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στους έξω συνδέσμους στο αριστερού αστραγάλου. Ο Ιταλός θα ακολουθήσει φυσιοθεραπευτική αγωγή κι ατομικό πρόγραμμα (οι γιατροί έδεσαν ήδη τον αστράγαλό του) κι από την πορεία της αποθεραπείας του θα επαναξιολογείται καθημερινά, εν όψει του σαββατιάτικου (22 Δεκεμβρίου) αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι πιθανότητες δεν δείχνουν να είναι αυτή τη στιγμή υπέρ του για να προλάβει το ματς, επειδή όμως πρόκειται για κάκωση στη  ποδοκνημική κι όλα εξαρτώνται απ’ την κράση του κάθε παίκτη και το πώς θα ανταποκριθεί το πόδι του στη θεραπεία, θα κάνει την προσπάθειά του, για να μην λείψει απ’ το τελευταίο ματς του 2018.

ΠαναθηναϊκόςΦεντερίκο Μακέντα