Αθλητισμός|28.05.2020 18:16

Απειλεί με αποχώρηση ο Παναθηναϊκός «αν γίνει πραξικόπημα με Ολυμπιακό»!

Newsroom

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Basket League, εφόσον δοθεί wild card στον Ολυμπιακό για να ανέβει από την Α2, εξέφρασε ο Παναθηναϊκός τονίζοντας χαρακτηριστικά μέσω του προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου: «Δεν θα αποδεχθούμε να ανεβεί με πραξικόπημα ο Ολυμπιακός στην Α1. Αν ήθελε ας έφτιαχνε ομάδα να ανεβεί. Αν γίνει πραξικόπημα δε θα παίξουμε εμείς. Μας έφτυσε ως ΕΣΑΚΕ ζητώντας παράνομα κάτι που όλοι ομόφωνα έλεγαν "όχι" και τώρα θα ανέβει με πραξικόπημα;».

Η συζήτηση άνοιξε κατά το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη (28/5) από τον Ιωνικό Νικαίας. Ωστόσο οι «πράσινοι» κατέστησαν ξεκάθαρη τη θέση τους ως προς την επιστροφή του Ολυμπιακού μέσω wild card. Αντιθέτως, ο Μάνος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα εγείρει αντιρρήσεις για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Basket League σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά προβεί σε αγορά ΑΦΜ από άλλον σύλλογο της κατηγορίας για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, προτού ολοκληρωθεί το διοικητικό συμβούλιο, αποχώρησε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος. Αιτία στάθηκε η διαφωνία του στο θέμα της σύστασης επιτροπής αδειοδότησης καθώς θεώρησε πως δεν υπήρξε κλίμα συνεργασίας. Ο Αγγελόπουλος αποχώρησε προτού αρχίσει η ψηφοφορία για τα κριτήρια του νέου πρωταθλήματος. Αργότερα πάντως, αποφασίστηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους των ομάδων για αδειοδότηση και θα εισηγείται ποιες ομάδες πληρούν τα κριτήρια για να την λάβουν και ποιες όχι. 

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε ως προθεσμία της καταβολής της εγγυητικής επιστολής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Basket League 2020-21 η 30ή Ιουνίου. Η εγγυητική, βάσει των νέων κριτηρίων του πρωταθλήματος, ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα 60 χιλιάδες ευρώ είναι για την εγγυητική, ενώ οι 140 χιλιάδες θα πηγαίνουν στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

ΠαναθηναϊκόςΜάνος ΠαπαδόπουλοςΟλυμπιακόςΕΣΑΚΕμπάσκετ