Αθλητισμός|30.05.2020 17:59

Πέθανε από κορονοϊό ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Σέλιο Ταβέϊρα

Newsroom

Ο παλαίμαχος διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Σέλιο Ταβεϊρα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών χτυπημένος από κορονοϊό. Ο Ταβέϊρα (γεννημένος τον Οκτώβριο του 1940), άρχισε την καριέρα του στη δεκαετία του 1960 από τη Σαντίστα ομάδα της γενέτειρας του. Το 1963 πήρε μεταγραφή στη Βάσκο Ντε Γκάμα του Ρίο από την οποία και ουσιαστικά άρχισε η ανοδική του πορεία.

Σε τέσσερις σεζόν με τη Βάσκο πέτυχε 100 γκολ ενώ την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1966. Την ίδια χρονιά μάλιστα κλήθηκε από την Εθνική ομάδα. Το 1967 ο Ταβέϊρα πήρε μεταγραφή στη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο με την οποία έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις και έγινε είδωλο για τους φιλάθλους. Στην Ουρουγουάη έμεινε για τρία χρόνια (ως το 1970) και η παρουσία του βοήθησε τη Νασιονάλ να κατακτήσει δυο πρωταθλήματα, ενώ ο ίδιος καθιερώθηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Μετά τη Νασιονάλ ο Ταβέιρα επέστρεψε στη Βραζιλία για λογαριασμό της Κορίνθιανς ενώ σε ηλικία μόλις 32 ετών αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Από το 1979 ζούσε με την οικογένεια του στην πόλη Χοάο Πεσόα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το εμπόριο φρούτων ενώ εργάσθηκε και ως σχολιαστής αγώνων. Ο Ταβέιρα τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που του προκάλεσε η Covid-19.

T
T
T
T

ΚορονοϊόςΟυρουγουάηΒραζιλίαποδόσφαιρο