Αθλητισμός|04.06.2020 10:30

Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον πρωτοστάτησαν σε διαδήλωση για τον George Floyd

Newsroom

Η οργή και οι φωνές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ολοένα και αυξάνονται, ολοένα και δυναμώνουν. Πολλές διασημότητες παίρνουν πλέον ανοιχτά θέση, όχι μόνο με post στα social media αλλά και με φυσική παρουσία στις διαδηλώσεις που γίνονται. Ιδίως ο κόσμος του NBA αποδεικνύει ότι έχει φωνή και δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά, καθώς δεκάδες είναι οι αθλητές που έχουν ενώσει τις φωνές τους με το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον, δύο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, βγήκαν στους δρόμους του Οκλαντ, μαζί με τους συμπαίκτες τους Χουάν Τοσκάνο-Αντερσον, Ντέμιον Λι και Κέβον Λούνεϊ και πρωτοστάτησαν σε ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης. Οι δύο άσοι της κορυφαίας ομάδας στο NBA την τελευταία πενταετία με τρεις τίτλους και πέντε σερί παρουσίες στους τελικούς, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης ζητώντας δικαιοσύνη και αλλαγή. «Χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε», «δεν μπορώ να αναπνεύσω» και «πείτε το όνομά τους» βροντοφωνάζοντας τα ονόματα του Τζορτζ Φλόιντ και της Μπριόνα Τέιλορ (δολοφονήθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες στο σπίτι της, μετά από έφοδο της αστυνομίας) ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που έλαβαν μέρος στην πορεία, μεταξύ των οποίων και δύο από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον πλανήτη.

T

Μάλιστα, ο Κάρι, ο οποίος είχε στο πλευρό του και τη σύζυγό του Αγίσα, φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με το μήνυμα «Through This Together» (σ.σ. μέσα απ' αυτό μαζί), ενώ είναι ενδεικτικό πως κανένας δεν υπέγραψε αυτόγραφα.

T

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Floyd τη φωνή του έχει υψώσει και ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ, Στιβ Κερ, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και την ανάγκη για αλλαγή.

Κλέι ΤόμπσονNBAΣτεφ ΚάριGeorge Floydμπάσκετ