Αθλητισμός|06.06.2020 23:40

Μεγάλη ανατροπή του Αρη με Μπρούνο Γκάμα και νίκη 3-1 επί του ΟΦΗ

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Στο πρώτο γκολ του Μπρούνο Γκάμα, ο Άρης ισοφάρισε τον ΟΦΗ και ανάσανε βαθιά και ο Πορτογάλος πανηγύρισε μουδιασμένα. Οι Κρητικοί έπαιζαν καλύτερα στο πρώτο ημίωρο και το γκολ του Σακόρ στο 21' ήταν λογική εξέλιξη. Όταν όμως ο Γκάμα σκόραρε στο 73', με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ που άφησε «άγαλμα» τον Γουάλι, οι ποδοσφαιριστές του Άρη ξέχασαν τις οδηγίες και πανηγύρισαν έξαλλα το 2-1. Επτά λεπτά αργότερα, ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η ανατροπή, έφερε και τρίτο γκολ, από τον Ούγγρο Κόρχουτ και ο Άρης «κλείδωσε» τη νίκη.

Το τελικό 3-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ και την επανακκίνηση του ελληνικού πρωταθλήματος, δίνει ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα, ρυθμό και ενθουσιασμό στον Άρη, που θέλει να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Και ο Μίχαελ Ένινγκ, έμεινε ικανοποιημένος κατά διαστήματα από τους παίκτες του, αλλά κυρίως από την ψυχή που έβγαλαν για να ανατρέψουν το ματς.  Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπρούνο Γκάμα που έφτασε τα 10 γκολ στη σεζόν στο πρωτάθλημα. Είχε ηγετικό ρόλο, αλλά και μεγάλη συμπαράσταση από τον Γιάννη Φετφατζίδη, που έδωσε δύο ασίστ. 

Οι συνθέσεις

ΆΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ρόζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ούγκο Σόουζα (93' Μπαγκαλιάνης), Βέλεθ, Σάσα (93' Τόνσο), Φετφατζίδης (83' Μπα), Μπρούνο Γκάμα (83' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63' Μαντσίνι)

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (85' Μπράουν), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (56' Στάικος), Μεγιάδο (85' Βίκτορ), Ναμπί (85' Νοικοκυράκης), Νέιρα, Σεμέντο, Μάνος (65' Φιγκεϊρέδο)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ

Σάββατο 6 Ιουνίου
21.30 Αρης - ΟΦΗ 3-1
Κυριακή 7 Ιουνίου 
19.30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 
21.30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 

Η βαθμολογία των πλέι οφ

1. Ολυμπιακός 66 53-9
2. ΠΑΟΚ 52 50-23
3. ΑΕΚ 51 42-22
4. Παναθηναϊκός 44 35-23
5. Άρης 37 41-33 
6. ΟΦΗ 34 36-38

Με μπλουζάκια I can't breath και ειδική αφιέρωση

Οι σκηνές στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο παιχνίδι μετά τον κορονοϊό ήταν περίεργες. Ο αγώνας έγινε κάτω από ειδικές συνθήκες, χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι θερμομετρήθηκαν και υπέγραψαν το δελτίο καταγραφής εισερχόμενου και πήραν θέση φορώντας μάσκες, ενώ οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, αλλά και οι διαιτητές παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με μαύρα μπλουζάκια, που είχαν τυπωμένη πάνω τους τη φράση «I can’t breath», αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη του George Floyd που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Πριν από τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού, ενώ μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Μπρούνο Γκάμα πήγε στον πάγκο και έδειξε στις κάμερες μία φανέλα, που είχε ιδιαίτερη αφιέρωση στους ήρωες της καθημερινότητας: τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς, την αστυνομία, το κέντρο άμεσης βοήθειας και την πυροσβεστική.

ποδόσφαιροΟΦΗSuperLeagueΑρης