Αθλητισμός|14.06.2020 21:13

Με Λιβάγια και Βέρντε η ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

Newsroom

Πριν από μια εβδομάδα η ΑΕΚ γνώριζε το ανεπιτυχές αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Παναθηναϊκό. Μια εβδομάδα αργότερα όμως οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα δεν λάθεψαν για δεύτερη φορά καθώς (γνωρίζοντας και πάλι την... γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του ΟΦΗ με 2-0 και προσπέρασαν τον Δικέφαλο του Βορρά στη μάχη για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Εξαρχής, η Ενωση έδειξε διάθεση για να καθαρίσει το ματς και αφού απώλεσε τρεις σημαντικές ευκαιρίες, λίγο προτού κλείσει το ημίχρονο, στο 42' ο Λιβάγια άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από θαυμάσια σέντρα του Λόπες. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά ο Φιγκεϊρέδο σημάδεψε το δοκάρι στο 45'.

Κι αφού οι Κρητικοί δεν ισοφάρισαν, η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο ματς για να καθαρίσει το παιχνίδι και να φύγει από το Ηράκλειο με το τρίποντο. Και η αλλαγή που έκανε ο Καρέρα στο 60' αποδείχθηκε καθοριστική καθώς μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδo του Βέρντε στο ματς, ο Ιταλός με καταπληκτική προσπάθεια «έγραψε» το τελικό 0-2 που φέρνει την ομάδα του στο +2 από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία των πλέι οφ.

ΟΦΗ: Γουάλει, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (65' Στάικος), Νεϊρα, Μάνος (65' Βαζ), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (85' Σβάρνας), Λιβάγια (85' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

ΟΦΗSuperLeagueΑΕΚποδόσφαιρο