Αθλητισμός|16.06.2020 12:59

ΝΒΑ: «Δεν θα το βουλώσουμε…» - Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Newsroom

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην δίνη κοινωνικών αναταραχών με αφορμή την δολοφονία του George Floyd, γεγονός που ήρθε να επιβαρύνει την προσπάθεια επανέναρξης του πρωταθλήματος. Το ΝΒΑ επικέντρωσε την προσοχή του στην οργάνωση αγώνων δίνοντας έμφαση σε θέματα ασφάλειας ώστε να αποτραπούν κρούσματα κορονοϊού  όμως αυτό που δεν υπολόγισε ήταν το μεγάλο κύμα οργής από την αποτρόπαιη δολοφονία του Floyd.

Ο 28χρονος γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς Καϊρι Ίρβινγκ δεν εκφράζει απλώς την αντίθεση του με την διεξαγωγή του αγώνων αλλά συσπείρωσε μια ομάδα παικτών (σε αυτή την λίστα μετέχουν και γυναίκες από το WNBA) προχωρώντας σε μια γραπτή τοποθέτηση την οποία δημοσίευσε το ESPN. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Δεν θα το βουλώσουμε. Είμαστε μια ομάδα αντρών και γυναικών από διαφορετικές ομάδες που μπορεί να είναι αντίπαλοι, αφήσαμε στην άκρη τα... εγώ μας και τις διαφορές μας για να σιγουρέψουμε πως θα παραμείνουμε ενωμένοι και απαιτούμε ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης εποχής. Ως μια καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να 'μας προστατεύουν και υπηρετούν λέμε ως εδώ.

Όλο αυτό δεν γίνεται για τους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για ένα γκρουπ ανδρών και γυναικών που είναι ενωμένοι για την αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρησιμοποίηση και κακοποίηση». Στην ίδια επιστολή γίνεται αναφορά και στον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή της Φλόριντα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Την αντίθεση του στην επανεκκίνηση του ΝΒΑ μέσω επιστολή του εξέφρασε και ο Ντουάιτ Χάουαρντ , ωστόσο υπάρχουν και αντίθετες φωνές που ζητούν την διεξαγωγή των παιχνιδιών όπως ο Έντ Ντέιβις: «Είναι εύκολο για έναν άνθρωπο σαν τον Κάιρι να λέει ότι θα δώσει τα πάντα για την κοινωνική αλλαγή. Είναι εύκολο για τον Χάουαρντ να λέει πως δεν χρειάζεται να παίξει όταν είναι στην Ατλάντα και στο πολυτελές σπίτι του, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπάρχουν παίκτες που πρέπει να παίξουν, που χρειάζονται τα χρήματα για να στηρίξουν την οικογένειά τους» είπε.

T