Αθλητισμός|19.06.2020 23:54

Το unfair του αιώνα! 10-1 απέναντι σε ομάδα που κατέβηκε με 17χρονα λόγω κορονοϊού

Newsroom

Το απόλυτο unfair έγινε στο ρωσικό πρωτάθλημα, όπου η Σότσι δεν σεβάστηκε τίποτα. Ούτε την αντίπαλό της, Ροστόφ, που επλήγη από κορονοϊό ένα 24ωρο πριν από τη σέντρα του μεταξύ τους αγώνα, ούτε καν τα 17χρονα που αναγκάστηκαν να παρατάξουν οι «κυανοκίτρινοι» μετά την απόφαση να μην αναβληθεί το παιχνίδι παρά το σχετικό αίτημα της διοίκησης του συλλόγου (δεν δέχθηκε την αναβολή η Σότσι!). Αλλωστε, η Ροστόφ δεν θα μπορούσε να παραταχθεί με κανονική ομάδα δεδομένου ότι έξι ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό και μαζί τους τέθηκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλη η ομάδα, καθώς 42 άτομα είχαν έρθει σε επαφή  με όσους νοσούν.

Απ' τη στιγμή που το παιχνίδι δεν αναβλήθηκε, η Ροστόφ, προκειμένου να μην μηδενιστεί, παρατάχθηκε με την ομάδα Νέων, έχοντας μέσο όρο ηλικίας 17,2 έτη, με τον μεγαλύτερο παίκτη στην ενδεκάδα να είναι 18 ετών, ενώ προς το φινάλε πέρασε στο γήπεδο ακόμη κι ένας 16χρονος! Αντί λοιπόν οι παίκτες της Σότσι να σεβαστούν έστω τα νεαρά παιδιά που έκαναν το ντεμπούτο τους σχεδόν βίαια λόγω των συνθηκών, αντ' αυτού τους... φιλοδώρησαν με δέκα γκολ! Οι πιτσιρικάδες πάντως αιφνιδίασαν τη Σότσι και προηγήθηκαν 0-1 προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Ρομάν Ρομάνοφ (έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και τρίτος στη ρωσική λίγκα) αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αδίστακτοι επικρατώντας τελικά με το... ντροπιαστικό και καθόλου τιμητικό 10-1.

Και το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς ο ηρωικός 17χρονος γκολκίπερ της Ροστόφ, Ντένις Ποπόφ, πραγματοποίησε 15 αποκρούσεις, μεταξύ των οποίων κι ενός πέναλτι και δικαίως αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Ανακοίνωση με την οποία περιγράφει τα γεγονότα εξέδωσε η Ροστόφ ευχαριστώντας τους φίλους της για τη συμπαράσταση αλλά και τους νεαρούς παίκτες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο...

  

ποδόσφαιροΡωσίαΣότσιΚορονοϊόςΡοστόφ