Αθλητισμός|22.06.2020 13:45

Εφιάλτης κορονοϊού στο τένις - Ξέσπασμα κρουσμάτων μετά το τουρνουά του Τζόκοβιτς

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο του τένις, καθώς μετά τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς βρέθηκε θετικός στον Covid-19.  Η αρχή έγινε με τον Ντιμιτρόφ, που συμμετείχε στο Adria Tour που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι και στο Ζαντάρ. Το τουρνουά, για το οποίο υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, ακυρώθηκε ήδη, καθώς και ο Τσόριτς ενημέρωσε επίσης πως είναι θετικός στον ιό. 

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαι θετικός στον Covid-19. Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες ημέρες, παρακαλώ να κάνετε το τεστ. Λυπάμαι πολύ αν δημιούργησα πρόβλημα σε κάποιον. Νιώθω καλά και δεν έχω συμπτώματα. Να είστε όλοι καλά», έγραψε στα social media ο Τσόριτς. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θετικοί και οι Μάρκο Πανίκι (γυμναστής του Τζόκοβιτς) και Κρίστιαν Γκρο (προπονητής του Ντιμιτρόφ). Το σερβικό σάιτ Sport Klub καταγράφει πάντως ότι τα δείγματα των υπολοίπων παικτών ήταν αρνητικά.

Δεν έκανε τεστ ο Τζόκοβιτς

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφυγε από το Ζαντάρ και γύρισε στο Βελιγράδι χωρίς να υποβληθεί σε τεστ. Ο Σέρβος σταρ δήλωσε πως δεν είχε συμπτώματα και επέστρεψε στην πατρίδα του για να εξεταστεί από δικούς του γιατρούς. Πάντως στο Βελιγράδι τις προηγούμενες μέρες οι τενίστες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση είχαν ξεσαλώσει σε κέντρα διασκέδασης, χωρίς να παίρνουν μέτρα προφύλαξης και προκαλώντας ποικίλα και κυρίως επικριτικά σχόλια.

T
T

Το πάρτι που συμμετείχαν ο Τζόκοβιτς και άλλοι αστέρες του τένις 

 

ΚορονοϊόςΝόβακ ΤζόκοβιτςΓκριγκόρ ΝτιμιτρόφΤένιςΜπόρνα Τσόριτς