Αθλητισμός|26.06.2020 17:20

Δάκρυσε ο Κλοπ: «Είναι για τον Κένι που περίμενε 30 χρόνια, για τον Στίβι...»

Newsroom

Ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να δει όσο πιο ήρεμα μπορούσε το παιχνίδι της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι. Δεν μπόρεσε όμως να συγκρατηθεί. Το τίμημα ήταν βαρύ δεδομένου ότι τελείωνε οριστικά την υπόθεση του τίτλου για τη Λίβερπουλ. Εστω και αν άπαντες γνώριζαν ότι το πρωτάθλημα δεν θα χανόταν καθώς η Λίβερπουλ (ακόμη κι αν νικούσε η Σίτι) απλώς θα χρειαζόταν μόλις μια νίκη στους επτά εναπομείναντες αγώνες, η αγωνία και η ένταση με την οποία βίωσε ο Γερμανός κόουτς, κι όλοι οι φίλοι των Ρεντς, την αναμέτρηση εμπερικλείει την αγωνία και την προσμονή 30 ετών.

Κι όταν το ματς τελείωσε και, χάρη στη νίκη της Τσέλσι (2-1), η Λίβερπουλ έγινε και πάλι πρωταθλήτρια Αγγλίας ο Κλοπ λύγισε. Μιλώντας live σε τηλεοπτική εκπομπή, παρουσία του άλλοτε άσου της Λίβερπουλ και νυν τηλεσχολιαστή Γκρέιαμ Σούνες και του θρυλικού Κένι Νταλγκλίς, δεν άντεξε. «Πραγματικά είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, συγνώμη κύριοι» είπε ο δακρυσμένος Κλοπ και αποχώρησε από το τηλεοπτικό παράθυρο.

T

Προηγουμένως είχε αφιερώσει τον τίτλο στον Νταλγκλίς για τον οποίο είπε «ότι τον θαυμάζουν οι παίκτες και ξέρω πως στήριξε την ομάδα μας και πως περίμενε 30 χρόνια για αυτόν τον τίτλο», ενώ ειδική μνεία έκανε και στον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος στα χρόνια της παρουσίας του στη Λίβερπουλ έδωσε μάχες αλλά δεν πανηγύρισε πρωτάθλημα.

«Είναι εκπληκτικό να κατακτάς το πρωτάθλημα με αυτό τον σύλλογο. Είναι για σένα Κένι (σ.σ. Νταγκλίς) που ήσουν δίπλα στα παιδιά, που σε θαυμάζουν και το περίμενες 30 χρόνια και για τον Στίβι (σ.σ.Τζέραρντ) που ξέρω ότι προσπάθησε να τα καταφέρει στην εποχή του και πανηγυρίζει που το πετύχαμε εμείς τώρα» είπε μεταξύ άλλων ο Κλοπ.

T

Την ίδια ώρα, οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ παρακολουθήσαν μαζί το παιχνίδι της Τσέλσι με τη Σίτι και πανηγύρισαν έξαλλα τη στιγμή που οι Μπλε ευστόχησαν σε πέναλτι και πέτυχαν το τελικό 2-1. Σε βίντεο που τράβηξε ο Τσάμπερλεϊν, οι Κόκκινοι έγιναν μια αγκαλιά τη στιγμή του γκολ καθώς εκείνη την ώρα κλείδωσε κι ο τίτλος.

T

Φυσικά στους δρόμους γύρω από το Ανφιλντ και όχι μόνο, ξεχύθηκαν και οι οπαδοί της Λίβερπουλ, οι οποίοι περίμεναν μια ολόκληρη ζωή για αυτή τη στιγμή...

T
T
T
T
T

Λίβερπουλ