Αθλητισμός|26.06.2020 12:52

Κύπελλο Ελλάδας: Περιστέρι ή Νέα Σμύρνη οι επικρατέστερες έδρες για τελικό!

Newsroom

Το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου «κλείδωσε» μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού και πλέον το ζήτημα που εγείρεται για τους διοργανωτές αλλά και τις ομάδες, είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το σπουδαίο ματς στα τέλη Ιουλίου μετά τη λήξη της διαδικασίας των πλέι οφ. Το πρόβλημα που προκύπτει σχετίζεται με το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, που ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια υποδέχεται τους φιναλίστ, αποτελεί την έδρα της ΑΕΚ.

Ως εκ τούτου, βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου που αναφέρει ότι ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί σε έδρα ενός εκ των δύο φιναλίστ, το ΟΑΚΑ «καίγεται» ως λύση, όπως βεβαίως και το έτερο σύγχρονο και δεύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο της Αττικής, το «Γ. Καραϊσκάκης» που αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού. Εφοσον λοιπόν δεν υπάρξει κοινή συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για ένα από τα δύο γήπεδα, κάτι που υπό τις υπάρχουσες συνθήκες μοιάζει αδύνατο, τότε οι λύσεις εντός Αττικής είναι δύο: η έδρα του Ατρομήτου στο Περιστέρι και το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα τελικού στο εξωτερικό, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπεται από την προκήρυξη. Ωστόσο κι αυτό το σενάριο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση ο τελικός γέρνει είτε προς Περιστέρι, όπου ποτέ δεν έχει φιλοξενήσει τέτοιο ματς, είτε προς Νέα Σμύρνη, όπου είχε γίνει η τελική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό το 2004 (3-1), την περίοδο που το ΟΑΚΑ ήταν κλειστό λόγω των έργων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ως προς την ημερομηνία, όλα δείχνουν πως ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου.

Κύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακόςΑΕΚ