Αθλητισμός|19.12.2018 12:05

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σόλσκιερ ο διάδοχος του Μουρίνιο

Αλέξανδρος Λοθάνο

Εμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» και θα είναι για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σημείωσε το γκολ που της χάρισε το Champions League το 1999 και, κατ’ επέκταση, το πρώτο (και μοναδικό έως τώρα) τρεμπλ στην ιστορία του συλλόγου (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League).

Ο 45χρονος πλέον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ επελέγη από την διοίκηση της Γιουνάιτεντ για να καλύψει, ως υπηρεσιακός, το κενό που άφησε η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία των «Κόκκινων Διαβόλων».

Ο Σόλσκιερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής της ομάδας Νέων της Γιουνάιτεντ (2008-11) και μάλιστα πήρε και πρωτάθλημα, έκανε το… αγροτικό του στην χώρα του, τη Νορβηγία, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με την Μόλντε.

Δοκίμασε το 2014 στην Κάρντιφ, δεν τα κατάφερε (η ομάδα υποβιβάστηκε στην Championship), αλλά τώρα επιστρέφει στο σπίτι του, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Εντ Γούντγουορντ να υποστηρίζει ότι η παρουσία του «θα ενώσει παίκτες και φιλάθλους».

Ο Σόλσκιερ, ο οποίος θα έχει στο τιμ του τους Μάικ Φίλαν, Μάικλ Κάρικ και Κίεραν ΜακΚένα, αναμένεται να παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν η Γιουνάιτεντ φιλοδοξεί να έχει συμφωνήσει με έναν εκ των Ζινεντίν Ζιντάν, Αντόνιο Κόντε ή Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ενόψει της επόμενης.

Κατά σύμπτωση, θα κάνει ντεμπούτο το Σάββατο (22/12, 19:30) στην έδρα της... Κάρντιφ, της παλιάς του ομάδας δηλαδή. «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην καρδιά μου και είναι θαυμάσιο που επιστρέφω σε αυτόν τον ρόλο. Ανυπομονώ να δουλέψω με την πολύ ταλαντούχα ομάδα που έχουμε» δήλωσε ο Σόλσκιερ, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε 126 γκολ σε 366 συμμετοχές ως «Διάβολος»

Όλε Γκούναρ ΣόλσκιερΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΖοσέ Μουρίνιο