Αθλητισμός|27.06.2020 18:59

Bundesliga: Κατοστάρα και πρωτάθλημα η Μπάγερν - Δεύτερη ευκαιρία για Βέρντερ

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Στις αρχές του Μαϊου κανείς δεν πίστευε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά όταν οι Γερμανοί έπαιρναν την απόφαση να επανεκκινήσουν την Bundesliga, τη στιγμή που οι Γάλλοι διέκοπταν το δικό τους πρωτάθλημα. Λίγο πριν λήξει ο Ιούνιος, το γερμανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με την υπερομάδα της Μπάγερν Μονάχου να σπάει όλα τα ρεκόρ και να κάνει φιέστα σε άδειες κερκίδες στη Βόλφσμπουργκ Αρένα!

Οι Βαυαροί νίκησαν 4-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ που καιγόταν για τη νίκη ώστε να μπει στους ομίλους του Europa League και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου φτάνοντας τα 100 γκολ! Με πρωτεργάτη τον Χάνσι Φλικ, που κάθισε στον πάγκο στη θέση του Νίκο Κόβατς και αναμόρφωσε την Μπάγερν και υπερόπλο τον Λεβαντόφσκι που έφτασε τα 34 γκολ και ανακηρύχθηκε κορυφαίος ξένος σκόρερ όλων των εποχών. Ο δε Τόμας Μίλερ, με την ασίστ που έδωσε έφτασε τις 21 σε όλη τη σεζόν και έσπασε το σχετικό ρεκόρ!

Η Λειψία νίκησε εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ και σφράγισε την τρίτη θέση, ενώ τέταρτη αναδείχτηκε η Γκλάντμπαχ που πήρε τη θέση στο Champions League. Η Χόφενχαϊμ με το εντυπωσιακό διπλό στο Ντόρτμουντ και τα τέσσερα γκολ του Κράμαριτς θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Europa League, μαζί με την αντίπαλό της που απογοήτευσε! 

Το θαύμα της Βέρντερ!

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στην μάχη για την παραμονή! Η Βέρντερ Βρέμης, έχοντας σε βάρος της όλες τις πιθανότητες, διέλυσε με 6-1 την Κολωνία και σε συνδυασμό και με την ήττα της Φορτούνα Ντίσελντορφ θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα της Βρέμης βρέθηκε μία ανάσα από τον υποβιβασμό μετά από 40 χρόνια, όμως τα κατάφερε και θα πάει με ψυχολογία στα μπαράζ με την τρίτη ομάδα της Τσβάιτε Λίγκα. Αντίθετα η Φορτούνα επιστρέφει στη δεύτερη κατηγορία μετά από δύο χρόνια. 

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 0-4
(8’, 30’, 48’, 50’ πεν. Κράμαριτς)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μάιντς 1-0
(2’ Φόλαντ)

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(7’ Χόφμαν, 78’ Εμπολό - 90’+1’ Ιμπίσεβιτς)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(4’ Κομάν, 37’ Κιζάνς, 72’ πεν. Λεβαντόφσκι, 79’ Μίλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν 3-2
(9’ Ρόντε, 33’ Σίλβα, 52’ Ντοστ - 55’ Ντρέγκερ, 75’ Μίχελ)

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 6-1
(22’, 58’ Οσάκο, 27’ Ρασίτσα, 29’ Φίλκρουγκ, 55’ Κλάασεν, 68’ Σάρτζεντ - 62’ Ντρέξλερ)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 4-0
(20’, 57’ Βάλντσμιντ, 38’ Σμιντ, 46’ Χέλερ)

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 1-2
(71’ Βάργκας - 28’, 80’ Βέρνερ)

Ουνιόν Βερολίνου-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-0
(26’ Ούτζα, 54’ Γκέντνερ, 90’ Αμπντουλάχι)

Η τελική βαθμολογία

T

BundesligaΒέρντερ ΒρέμηςποδόσφαιροΛειψίαΓκλάντμπαχΜπάγερν ΜονάχουΓερμανία