Αθλητισμός|19.12.2018 17:43

Κύπελλο Ελλάδας: Έπαιξε (ξανά) με τη «φωτιά», αλλά δεν…κάηκε ο Παναθηναϊκός

Κώστας Γουλής

Το προ δύο εβδομάδων «πάθημα» με τον ΟΦ Ιεράπετρας έγινε (εν μέρει) «μάθημα» για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αν και τα βρήκαν (πολύ) σκούρα απ’ τον (5ο στη Football League, ΑΟΧ/Κισσαμικό το απόγευμα της Τετάρτης (19/12) στα Περιβόλια, πήραν εντέλει δύσκολη νίκη με 2-1, που τους χάρισε -πέρα απ’ την πρόκριση- και την πρωτιά στον 3ο όμιλο του Κυπέλλου.

Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» αποφεύγουν τουλάχιστον στην κλήρωση της φάσης των «16» (που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή) πιθανά…τρακαρίσματα με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και τη διαδικασία δύο «ντέρμπι» τόσο νωρίς στο ξεκίνημα του 2019.

Οι «πράσινοι» (με αρκετούς βασικούς στην ενδεκάδα τους) ξεκίνησαν καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Με πρωταγωνιστή τον Εμμανουηλίδη που είχε δοκάρι στο 3’ (από εξαιρετική σέντρα του Αποστολάκη) και γκολ στο 7’ με πολύ ωραίο πλασέ στη γωνία, έπειτα από τεράστια «γκάφα» του γκολκίπερ Δασκαλάκη.

Το γρήγορο γκολ ίσως και να…χαλάρωσε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε τους παίκτες του Παναθηναϊκού που τα…χρειάστηκαν πολλάκις στη συνέχεια. Στο 17’ ο Αποστολόπουλος είχε ένα εντυπωσιακό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, με το «τριφύλλι» να «απαντάει» με δύο μεγάλες ευκαιρίες του Βέργου (22’, 33’) που πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Οι Χανιώτες συνέχισαν να πιέζουν την εστία του Διούδη, με τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» να σώζει σε πολύ περιπτώσεις την ομάδα του από πολύ…δυσάρεστες καταστάσεις. Στο 36’ απέκρουσε με γροθιές φάουλ του Αποστολόπουλου, ενώ στο 38’ νίκησε τον Ρίσκι στο τετ-α-τετ, διατηρώντας το προβάδισμα για τους «πράσινους».

Λάθος Διαμαντόπουλου!

Στο β’ μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Κισσαμικό να παίζει τα…ρέστα του για να ισοφαρίσει. Στο 51’ το έπραξε όταν από τάκλιν του Χατζηθεοδωρίδη στον Αποστολόπουλο, η μπάλα πέρασε απ’ τον εξουδετερωμένο Διούδη και κατέληξε στον Ρίσκι που πλάσαρε στην κενή εστία. Ο Διαμαντόπουλος εσφαλμένα θεώρησε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αποστολόπουλου κι ακύρωσε το γκολ, στερώντας απ’ τους Χανιώτες την ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Τρία λεπτά μετά, από νέα φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Ρίσκι απέτυχε να νικήσει σε πρώτο χρόνο τον Διούδη. Η άμυνα των «πράσινων» εντούτοις έμεινε…υπνωτισμένη κι απ’ το γύρισμα του Βρεττού, ο Ρίσκι με τακουνάκι ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 57’ από γύρισμα του Βέργου, ο Σισέι βρήκε τη μπάλα καθαρά με το δεξί χέρι, με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Ο Βέργος πήρε την εκτέλεση, όμως το πλασάρισμά του ήταν κάκιστο, στο κέντρο της εστίας, με τον Δασκαλάκη να αποκρούει με τα πόδια.

Ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να κάνει κι άλλες αλλαγές, περνώντας στο γήπεδο τους Μπουζούκη και Καμπετσή για να «ξυπνήσει» επιθετικά η ομάδα του και να πάρει ένα δεύτερο γκολ κι εντέλει το βρήκε στο 75’ με τον Βέργο, που σημείωσε το πρώτο του επίσημο τέρμα με την «πράσινη» φανέλα, αποτινάσσοντας από πάνω του τη «γκίνια». Στο 78’ ο ΑΟΧ/Κισσαμικός «υπενθύμισε» στον Παναθηναϊκό πως το ματς δεν είχε…τελειώσει ακόμη, με τον Αρναρέλλη να προσπαθεί να σκοράρει από δύσκολη θέση και τον Διούδη να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Αλ. Βοσνιάδης): Δασκαλάκης, Σάλιακας (78’ Τόλι), Σισέι, Φαζός, Καραγεώργης, Τεγούσης (55’ Σεληνιωτάκης), Γκίνη, Καραγιάννης (70’ Αρναρέλλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης (59’ Καμπετσής), Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Κάτσε (59’ Μπουζούκης), Στάικος, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Βέργος.

Κύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκός