Αθλητισμός|03.07.2020 18:44

Απάντηση ΕΠΟ σε Άρη: Συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης από κέντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Newsroom

Την ΕΠΟ, την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Επικράτειας, Γιώργο Γεραπετρίτη θεωρεί η ΠΑΕ Άρης υπεύθυνους για την υπόθεση της επιβολής απαγόρευσης μεταγραφών από την FIFA. Η ΠΑΕ Άρης νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την ηγεσία της ΕΠΟ για «λανθασμένους χειρισμούς και δόλο». Η ελληνική Ομοσπονδία με τη σειρά της απάντησε πως οι απειλές θα πρέπει να απευθυνθούν σε όσους προκάλεσαν το πρόβλημα με χειρισμούς τους.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Ε.Π.Ο., που συντονισμένα και σε καθημερινή βάση επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένα κέντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν αποτελεί παρά… προφάσεις εν αμαρτίαις. Η διοίκηση της Ε.Π.Ο. πολιτεύεται με βάση την τήρηση των κανονισμών του Παιχνιδιού και την προστασία των συμφερόντων των Ελληνικών Συλλόγων, έχοντας ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και την ισονομία, κατόπιν τούτου δε, προφανώς και απορρίπτει κάθε ισχυρισμό περί «αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών», καθώς επίσης και περί οποιασδήποτε «αμέλειας» ή «δόλου» διοικούντων και στελεχών της στη συνολική διαχείριση του θέματος που προέκυψε με την Π.Α.Ε. Άρης.Τούτων δοθέντων, οι όποιες απειλές θα πρέπει να απευθύνονται σε όσους προκάλεσαν, με τους χειρισμούς τους, τη σημερινή κατάσταση στη λαοφιλή Π.Α.Ε. και όχι κατά εκείνων που προσπαθούν να συνεισφέρουν με ρεαλιστικές λύσεις».

Άρης: «Σφυρίζουν αδιάφορα»

Λίγο αργότερα, η ΠΑΕ Άρης επέστρεψε με νέα ανακοίνωση ρίχνοντας τα βέλη της στην κυβέρνηση και τον Γιώργο Γεραπετρίτη: «Περάσαν 49 μέρες από την τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον υπουργό Επικράτειας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την κυβέρνηση για το ζήτημα του ban της FIFA. Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση… σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών που ανέλαβε, όπως δεσμεύτηκε (εκτός αν δεν προέβη σε καμία ενέργεια και οι υποσχέσεις της ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;).

Μας προκαλεί έκπληξη και δυσφορία η στάση του κ. Γεραπετρίτη, που ενώ για να εξυπηρετήσει άλλες ΠΑΕ έσπευσε να περάσει τροπολογίες στη Βουλή "εν μία νυκτί", στην περίπτωση του ΑΡΗ έχει μια ανεξήγητη συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και συνολικά η οικογένεια του ΑΡΗ αξιολογούν τη στάση του κ. Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης. Και εφόσον συνεχιστεί αυτή η στάση τους, θα συμπεριφερθούν αναλόγως όταν έρθει η ώρα… Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους (αλλά και από την προκλητική αδιαφορία τους…)

Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι του ΑΡΗ να είναι βέβαιοι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ χειρίζεται με υπευθυνότητα το ζήτημα του ban και με ή χωρίς τη συμπαράσταση του κ. Γεραπετρίτη θα δώσει σύντομα μια οριστική λύση. Κι ας μην είναι πρόβλημα για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς. Θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με περισσότερες αποκαλύψεις…».

FIFAΕΠΟΓιώργος ΓεραπετρίτηςποδόσφαιροΑρης