Αθλητισμός|11.07.2020 15:17

Superleague: Ένα ματς, μια κατηγορία στη Νέα Σμύρνη - Βήμα παραμονής ζητά η Ξάνθη

Newsroom

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό (11/7) πρόγραμμα της Superleague. Τέσσερα από αυτά αφορούν την 6η αγωνιστική των play out με την «μάχη» της παραμονής να φουντώνει, ενώ στην Κρήτη ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off. Τόσο ο ΟΦΗ όσο κι ο Άρης έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα προκριματικά του Europa League.

«Ο θάνατός σου η ζωή μου»

Χαρακτήρα τελικού έχει η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναιτωλικό με τις δυο ομάδες να παλεύουν για την σωτηρία στην Superleague. Οι γηπεδούχοι έχουν 22 βαθμούς μόλις έναν λιγότερο από τον Παναιτωλικό κάτι που σημαίνει πως όποια ομάδα καταφέρει να πάρει την νίκη αποκτάει σημαντικό προβάδισμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν θα έχει στη διάθεση τον τιμωρημένο Ντομίνγκες ενώ επιστρέφει στην δράση ο Αραμπούλι. Ο Παναιτωλικός που προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ντάουντα και Κέβιν.

Πολύ σημαντικό είναι και το παιχνίδι της Ξάνθης με την τοπική ομάδα  να καίγεται για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης καθώς θέλει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής. Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θα έχει στη διάθεση του τον Εντουάρντο. Ο Αστέρας θα παλέψει για την κατάκτηση της 1ης θέσης στα play out.

Αδιάφορο βαθμολογικά είναι το παιχνίδι ανάμεσα σε Βόλο και Ατρόμητο με τις δυο ομάδες να έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για την  αναμέτρηση της Λαμίας με την ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που δεν κρίνει τίποτα βαθμολογικά.

Κίνητρο η 5η θέση για τον Άρη

Την πρώτη του νίκη στα play off φιλοδοξεί να κάνει ο ΟΦΗ απέναντι στον Άρη. Ο Γιώργος Σίμος μπορεί να υπολογίζει ξανά στους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Νέιρα και Σεμέδο ενώ εκτός εξαιτίας ενοχλήσεων έμειναν οι Σωτηρίου και Μάνος.

Ο Άρης αυτή την στιγμή βρίσκεται στους 38 βαθμούς (έχοντας μια νίκη στην διαδικασία των play off) και φιλοδοξεί στην κατάκτηση της 5ης θέσης. Ο Μίχαελ Ένινγκ συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ούγκο Σόουζα, ενώ εκτός παραμένει ο Ντάνιελ Σούντγκρεν κι ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης.

Το πρόγραμμα

19.15 Πανιώνιος – Παναιτωλικός (NS1)

19.15 Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης (ErtSports)

19.15 Βόλος – Ατρόμητος (NS3)

19.15 Λαμία -Λάρισα (ΕΡΤ3)

21.30 ΟΦΗ-Άρης (NS2).

SuperLeagueΠαναιτωλικόςποδόσφαιροΟΦΗΑρηςΠανιώνιοςΞάνθη ΠΑΕΑστέρας Τρίπολης