Αθλητισμός|11.07.2020 21:59

Ο Αστέρας «πλήγωσε» την Ξάνθη - Με την πλάτη στο «τοίχο» οι Ακρίτες

Newsroom

Αήττητος στην διαδικασία των play out παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης που κατάφερε να αποδράσει θριαμβευτής(2-1) κι από την Ξάνθη. Οι Ακρίτες «καίγονταν» για τους βαθμούς της νίκης στην μάχη που δίνουν με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, έφτασαν κοντά στο θετικό αποτέλεσμα όμως η ομάδα της Τρίπολης σε ένα ακόμη παιχνίδι αποδείχθηκε πολύ σκληρή… για να πεθάνει. 

Η Ξάνθη παρέμεινε με 23 βαθμούς και πλέον το επόμενο Σάββατο(18/7) καλείται να αντιμετωπίσει σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την παραμονή της στην κατηγορία την ΑΕΛ στην Λάρισα.

Οι Αρκάδες στην πρώτη «επίσκεψη» τους στην αντίπαλη περιοχή ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με «εκτελεστή» τον Κρέσπι από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κρέσπι εκμεταλλεύθηκε την όμορφη σέντρα του Σίτο στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα  με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έτσι νωρίς νωρίς  το 0-1.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί χειρότερα για την Ξάνθη που έδειξε χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα με την ομάδα της Τρίπολης να φτάνει κοντά στο γκολ σε άλλες τρεις περιπτώσεις(στο 16΄με τον Σίτο, στο 20΄με τον Τασούλη και στο 23΄με τον Ριέρα) στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μετά το 25΄άρχισαν να πιέζουν χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Το γκολ της ισοφάρισης (1-1) ήρθε για την Ξάνθη στο 56΄ με τον Χρήστο Λισγάρα να κερδίζει την εναέρια μονομαχία, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουλέν στέλνοντας  με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.  

Στο 65΄ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ένα δυνατό δεξί σουτ όμως ο Θανάσης Τζήλος το ακύρωσε αφού χρειάσθηκε να συμβουλευτεί το VAR σηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων της γηπεδούχου ομάδας.Από την εξέταση του βίντεο φάνηκε πως στην αρχή της φάσης ο Μουλέν είχε κατεβάσει την μπάλα με το χέρι.

Κόντρα στην ροή του αγώνα κι ενώ η Ξάνθη έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της νίκης ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ξανά το προβάδισμα(1-2) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Λουίς Φερνάντο. Το πέναλτι κέρδισε ο Αλί Μπάμπα( ο οποίος μόλις είχε μπει ως αλλαγή στο ματς), μετά από ανατροπή του Μπαξεβανίδη.

Ξάνθη: «Απίθανες καταστάσεις…»

Η Ξάνθη σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το παιχνίδι ανέφερε τα εξής:«Έγκλημα και τιμωρία. Συνεχίζεται το μαρτύριό μας: Πολυϊδιοκτησίες -7, πιστοποιητικά που ακολουθούν τις πολυιδιοκτησίες -5 και σήμερα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν, τα οποία απαξίωσε ο διαιτητής να τα δει ακόμη και στο VAR, ένα γκολ κανονικό που κάποιες φάσεις πριν η μπάλα ακούμπησε στην τρίχα του χεριού του».

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης(80΄Σόσα), Τερκί (46΄ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Φασίδης(46΄ Κοβάσεβιτς), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον(80΄, Τζουρίτσκοβιτς),Κάστρο(54΄Φοσέ)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Κρέσπι, Σίτο (63’  Μπελόκ), Ριέρα(82΄Αλί Μπάμπα), Λουίς Φερνάντεθ(90΄ Αλάγμπε).

Αστέρας ΤρίποληςποδόσφαιροSuperLeagueSuper League 1Ξάνθη ΠΑΕ