Αθλητισμός|13.07.2020 14:09

Δικαιώθηκε στο CAS η Μάντσεστερ Σίτι - Παίζει κανονικά στο Champions League

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει για την απόφαση του CAS με την οποία ανακαλείται η ποινή τιμωρίας που της είχε επιβάλει η UEFA για καταστρατήγηση του Financial Fair Play. Η UEFA είχε τιμωρήσει την Σίτι με αποβολή από το Champions League για δύο χρόνια.

«Ορισμένες κατηγορίες  αφορούν στοιχεία προ 5ετίας, συνεπώς δεν μπορούν να ληφθούν τώρα υπόψιν για να επέλθει νέα έρευνα και τιμωρία» , αναφέρει μεταξύ άλλων το σκεπτικό του CAS. Η έρευνα της UEFA είχε ενεργοποιηθεί έπειτα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως το γερμανικό περιοδικό ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, ο Σεΐχης Μανσούρ, χρηματοδότησε το ποδοσφαιρικό τμήμα, το γήπεδο και τις ακαδημίες μέσω της προσωπικής του περιουσίας και όχι της «Etihad», όπως ισχυριζόταν το νομικό τμήμα της ομάδας. 

Επίσης το CAS αποφάσισε να ρίξει το πρόστιμο από 30  σε 10 εκατομμύρια ευρώ. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 2η θέση της Premier League ενώ προσεχώς θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ στην ρεβάνς για την φάση των «16» του Champions League.

T

UEFAChampions LeagueCASPremier LeagueποδόσφαιροΜάντσεστερ Σίτι