Αθλητισμός|20.12.2018 13:59

Βασιλειάδης για Τζήλο: «Να αναλάβει η ποινική Δικαιοσύνη, δεν αρκούν οι αθλητικοί νόμοι»

Άρης Χατζηγεωργίου

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών για την ενημέρωση του προγράμματος χρηματοδότησης του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που αφορούσε μεταξύ άλλων στην δημιουργία αθλητικών χώρων στους Δήμους, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε για το θλιβερό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Κληθείς να σχολιάσει αν θα συνταχθεί και θα περάσει νέος αθλητικός νόμος, ο Βασιλειάδης ήταν ξεκάθαρος: «Η μαφία και οι εγκληματικές οργανώσεις δεν αντιμετωπίζονται με αθλητικό νόμο περιμένουμε την ποινική Δικαιοσύνη να αναλάβει δράση» είπε με νόημα ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Υπήρξαν πρωτοσέλιδα που στοχοποιούσαν το θύμα, τα δεδομένα είναι γνωστά και περιμένουμε από την ποινική Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της».

Αναφορικά με το VAR είπε ότι θα είναι τεχνικά έτοιμο τον προσεχή Γενάρη, αλλά είναι θέμα της FIFA πώς και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλειάδης με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ενημέρωσαν για τη δημιουργία και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε δήμους. 
Το πρόγραμμα αυτό που σκοπεύει να χρηματοδοτήσει πολλούς δήμους με 50 εκατ. ευρώ «στοχεύει στον αθλητισμό που θέλουμε και βρίσκεται στον αντίποδα του επαγγελματικού που βλέπουμε γκρίζα φαινόμενα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης προσθέτοντας πως στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν «υποδομές για τα παιδιά έτσι ώστε να βρίσκουν κλειστούς χώρους το χειμώνα για να αθλούνται».

Στο πρόγραμμα, θα δοθούν 50 εκατ. € για αθλητικές εγκαταστάσεις,  16 εκατ. € για στάσεις ΜΜΜ και άλλα 15 εκατ. € για ύδρευση κι ασφάλεια νερού. Με τις καινούριες αυτές προσκλήσεις το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στα 1,906 δις ευρώ.

ΕΠΟΘανάσης ΤζήλοςΓιώργος Βασιλειάδηςδιαιτητές