Αθλητισμός|29.07.2020 12:10

Προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τη νέα Τούμπα

Newsroom

Σε δημόσια διαβούλευση βγαίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που εκπονήθηκε και αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για το πλέον σημαντικό βήμα στο δρόμο για την κατασκευή του, την οποία έχει βάλει ως μεγάλο στόχο η οικογένεια Σαββίδη. Η δημόσια διαβούλευση είναι μια διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, διάστημα στο οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν, δικαίωμα που θα έχουν και οι απλοί πολίτες.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συντάξουν τις εισηγήσεις τους, με τον πλήρη φάκελο να φτάνει στο συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό που θα πρέπει να καταγραφεί είναι η ικανοποίηση που υπάρχει στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ για το χρονοδιάγραμμα που με βάση τις όποιες τροποποιήσεις που έγιναν λόγω των περσινών εκλογών αλλά και του κορονοϊού, πηγαίνει καλά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έγκριση του ΕΧΣ από το συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο θα φτάσει αυτό μετά τη δημόσια διαβούλευση, είναι πιθανό να έρθει μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή στον «Αθλητικό Metropolis» ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας σημείωσε: «Έχει σταλεί ο φάκελος στις υπηρεσίες. Από Δευτέρα ή Τρίτη θα έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, από την στιγμή που παραλάβουν ταχυδρομικά τον φάκελο. Μπορεί ταυτόχρονα την Δευτέρα να γίνει και η ανάρτησή του στο σάιτ. Πριν την Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση. Ενδεχομένως αμέσως θα γραφτεί η εισήγηση που θα στείλει τον φάκελο παραπέρα. Τα ψέμματα τελείωσαν, μιλάμε για γήπεδο. Οι πολίτες θα δουν την μελέτη που περιλαμβάνει το ειδικό χωρικό, την υπογειοποίηση και τους περιβαλλοντικούς όρους. Είναι μελέτη 1.000 σελίδων. Θα μπορεί να την διαβάσει ο κάθε πολίτης».

Νέα Τούμπαγήπεδο ΠΑΟΚΠΑΟΚΙβάν Σαββίδης