Αθλητισμός|19.07.2020 22:14

Τέλος εποχής Δώνη με νίκη του Παναθηναϊκού 3-2 τον ΟΦΗ - Κορυφαίος ο γκολκίπερ Ξενόπουλος

Newsroom

Ο Γιώργος Δώνης είπε αντίο με νίκη στον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που πρόσφερε γκολ και θέαμα στο πρώτο ημίχρονο και συγκινήσεις στο φινάλε! Στο τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο Γιώργος Δώνης νίκησε για πρώτη φορά τον ΟΦΗ στην καριέρα του μετά από πέντε αγώνες. 

Στο τελικό 3-2, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο νεαρός τερματοφύλακας Ξενόπουλος, που απέκρουσε πέναλτι του Φιγκεϊρέδο στο 97' και κράτησε τη νίκη της ομάδας του. Είχε αποκρούσει πέναλτι και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη σε εκτέλεση του Φετφατζίδη

Και τα πέντε γκολ επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 27' ο Μπεκ άνοιξε το σκορ, στο 29' ο Φιγκεϊρέδο ισοφάρισε, αλλά στο 35' ο Μακέντα έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Στο 38' ο Βαζ ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στο 42' ο Χατζηγιοβάνης διαμόρφωσε το τελικό 3-2. 

Ο Γιώργος Δώνης σχολιάζοντας το τέλος του κύκλου του στον Παναθηναϊκό, είπε: «Είμαι περήφανος που ήμουν δύο χρόνια προπονητής του Παναθηναϊκού και συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι η αρχή του τέλους, πολύ πιθανόν να είναι το τέλος της αρχής. Στο επανιδείν».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Σένκεφελεντ, Χατζηγιοβάνης (68' Αθανασακόπουλος), Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46' Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (58' Κολοβός), Μπουζούκης, Μπεκ (76' Τζαβίδας), Μακέντα (68' Περέα)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλει, Μπράουν, Ζοάο (61' Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ (67' Κοροβέσης), Ναμπί (79' Μίγγος), Νοικοκυράκης (79' Σουρνάκης), Φιγκεϊρέδο.  

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιροSuperLeague1Γιώργος ΔώνηςΟΦΗ