Αθλητισμός|20.12.2020 23:23

Η άνοδος στην Premier League έφερε βία, σκουπίδια και... κορονοϊό

Newsroom

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες από την πλατεία Μιλένιουμ του Γιορκσάιρ όπου μέχρι το πρωί της Δευτέρας χιλιάδες οπαδοί της Λιντς Γιουνάιτεντ πανηγύριζαν έξαλλα την άνοδο της ομάδας τους στην Premier League μετά από περιπέτεια 16 ετών στις χαμηλότερες κατηγορίες.

T

Χιλιάδες κουτιά μπύρας υπολείμματα φαγητών και πλαστικά είχαν πλημμυρίσει την πλατεία της πόλης ενώ η αστυνομία ανακοίνωνε πως 15 αστυνομικοί πέρασαν από τα νοσοκομεία της πόλης για τις πρώτες βοήθειες μετά από επιθέσεις που δέχτηκαν από τους μεθυσμένους οπαδούς.   

T

«Σχεδόν 7.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μιλένιουμ στο Λιντς. Η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών διασκέδαζαν αλλά υπήρχε μια μικρή μειοψηφία που άρχισαν να ρίχνουν μπουκάλια στους αστυνομικούς», δήλωσε ο Βοηθός Αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας Οζ Χαν ενώ εξέφρασε φόβους για τις συνέπειες της απουσίας προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο ιστορικός τοπικός ποδοσφαιρικός σύλλογος εξασφάλισε την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία μετά 16 χρόνια, ενώ μετά από 28 χρόνια κατέκτησε το τρόπαιο EFL Championship μετά τη νίκη επί της Ντέρμπι Κάουντι την Κυριακή στο προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

T

Εκστασιασμένοι οπαδοί της Λιντς Γιουνάιτεντ γλέντησαν έξαλλα την επιτυχία της ομάδας τους καταστρατηγώντας επίσης τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Οταν μάλιστα αστυνομικοί θέλησαν να επιβάλλουν την τάξη δέχτηκαν μαζικές επιθέσεις και τραυματίστηκαν και τελικά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας. 

Ανάλογες σκηνές εκτιλίχθηκαν και στο Λίβερπουλ όταν οι οπαδοί της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

οπαδοίΛιντςChampionshipPremier League