Αθλητισμός|23.07.2020 21:15

O Mιρτσέα Λουτσέσκου από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ντινάμο Κιέβου στα 74 του χρόνια!

Newsroom

Για τους Ουκρανούς δεν είναι απλά η είδηση της χρονιάς! Είναι βόμβα, που ταρακουνά συθέμελα το ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς έπειτα από 12 χρόνια προϋπηρεσίας στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου πηγαίνει στον πάγκο της αιώνιας αντιπάλου του, της Ντινάμο Κιέβου! Θα ήταν κάτι ανάλογο, αν πήγαινε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Λίβερπουλ!

Ο θρύλος του ρουμανικού ποδοσφαίρου και πατέρας του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚΡαζβάν Λουτσέσκου, στα 74 του χρόνια αποφάσισε να ξεσκουριάσει και να επιστρέψει στους πάγκους, αλλά το έκανε με τέτοιο τρόπο που σόκαρε τους Ουκρανούς. 

Η Ντινάμο, έπειτα από μία κακή χρονιά και αφού τερμάτισε 23 βαθμούς πίσω από τη Σαχτάρ, φρόντισε να στείλει ιδιωτικό τζετ για να ταξιδέψει ο Λουτσέσκου με όλες τις ανέσεις στο Κίεβο και να υπογράψει διετές συμβόλαιο (και οψιόν για έναν ακόμη χρόνο) με ετήσιες απολαβές τριών εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Τα ρουμανικά Μ.Μ.Ε. γράφουν πως πριν υπογράψει, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Σαχτάρ, Ρινάτ Αχμέτοφ ζητώντας του την άδεια για να μην φτάσουν στα άκρα οι σχέσεις των δύο ομάδων.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, που στην καριέρα του έχει κατακτήσει και το Κύπελλο UEFA, δήλωσε πως «μου έλειψε η Ουκρανία και ήθελα να επιστρέψω στη χώρα όπου πέτυχα σπουδαίες διακρίσεις. Πιστεύω πως οι οπαδοί της ομάδας θα μείνουν ικανοποιημένοι με όσα κατακτήσουμε».

Η Ντινάμο Κιέβου είναι πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

T

ποδόσφαιροΝτινάμο ΚιέβουΣαχτάρ ΝτόνετσκΜιρτσέα Λουτσέσκου