Αθλητισμός|24.07.2020 20:09

Έσκασε η «βόμβα» στον Ολυμπιακό: Ο Σλούκας επέστρεψε στο «λιμάνι» της καρδιάς του

Newsroom

Η «βόμβα» έσκασε, καθώς ο Κώστας Σλούκας, έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό σε μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο 30χρονος διεθνής γκαρντ μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη (2015-20) και την Φενερμπαχτσέ όπου αγωνίσθηκε υπό τις οδηγίες του «πνευματικού» του πατέρα Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επιστρέφει στο … λιμάνι της καρδιάς του,πιο ώριμος και πιο έμπειρος έχοντας ως κίνητρο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει ξανά στην ελίτ της Euroleague. Το συμβόλαιο του θα είναι τριετούς διάρκειας με αποδοχές 5,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το διαζύγιο του Σλούκα με την Φενέρ ήταν «βελούδινο». Στην διάρκεια του τετ α τετ που είχε και με τον τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρ Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, η πλευρά του Κώστα Σλούκα αναφέρθηκε στην ανάγκη του να αλλάξει περιβάλλον, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως είναι διατεθειμένος να χαρίσει ένα ποσό των χρημάτων που του οφείλονται από την σεζόν 2019-20.

Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο του Σλούκα με την Φενέρ για την σεζόν 2020-21 προέβλεπε αποδοχές 2,2 εκατ. ευρώ, ποσό δυσβάσταχτο για την τουρκική ομάδα που προχώρησε σε μείωση γενικότερα του μπάτζετ. Πρόσφατα η Φενέρ απέκτησε για την περιφερειακή της γραμμή και τον Αμερικανό Λορέντζο Μπράουν, κίνηση που θεωρήθηκε πως έγινε προκειμένου η ομάδα της Κωνσταντινούπολης να καλύψει το κενό του «φευγάτου» Σλούκα.

Για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή στο «παιχνίδι» της απόκτησης του μπήκαν πρόσφατα τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπαρτσελόνα όμως το πλάνο του Ολυμπιακού, ο ηγετικός ρόλος που θα έχει στην ομάδα σε συνδυασμό με την καλή «χημεία» που διατηρεί με τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα φαίνεται πως έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε ανανέωση συνεργασίας με τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Αλέξανδρο Βεζένκοφ και έχει προχωρήσει στις μεταγραφές των Μάρτιν, Ζαν Σαρλ, Λαρεντζάκη και Τζένκινς.

Η πορεία του προς την κορυφή

Ο Κώστας Σλούκας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1990 στη Θεσσαλονίκη κι έκανε τα πρώτα βήματα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Σε ηλικία 12 ετών μεταπήδησε στην Ακαδημία των Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδης».

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Εφήβων, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του 2007 και το χρυσό το 2008 στην Αμαλιάδα. Με την Εθνική Νέων κατέκτησε επίσης το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2009 έχοντας ως συμπαίκτες του παιδιά όπως ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Νίκος Παππάς, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο Λεωνίδας Κασελάκης ο  Ζήσης Σαρικόπουλος κ.α.

Από το 2008 έγινε  μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ενίσχυσε την εφηβική ομάδα των ερυθρολεύκων και ταυτόχρονα περίμενε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Τα πρώτα δυο χρόνια ο Σλούκας είχε βοηθητικό ρόλο στους «ερυθρόλευκους». Το 2010 αποφασίσθηκε να δοθεί δανεικός στον Άρη σε μια σεζόν που ο διεθνής γκαρντ ανέβασε κατακόρυφα τις «μετοχές» του.

Ο Ίβκοβιτς, η καθιέρωση και το «αντίο»

Στον Ολυμπιακό του 2011 ο Σλούκας δεν περνούσε και τόσο καλά με τον Ίβκοβιτς που αρχικά δεν του έδινε ευκαιρίες και μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν είχε εισηγηθεί ξανά την παραχώρηση του με δανεισμό! Μετά από ένα παιχνίδι με τη Γαλατασαραϊ, το οποίο ο αριστερόχειρας γκαρντ έστειλε στην παράταση με εύστοχο τρίποντο, άρχισε να…γυρίζει το κλίμα, ενώ καθοριστική αποδείχθηκε η παρουσία του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης το 2012 όπου θριάμβευσε ο Ολυμπιακός.

Την επόμενη χρονιά ο χρόνος και ο ρόλος του στην ομάδα αυξήθηκαν με την παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός με Σπανούλη, Σλούκα, Λο στα γκαρντ κατέκτησε μια ακόμη Ευρωλίγκα κι ο… «Σλούκι Λουκ» έγινε πια πρωταγωνιστής πριν ακόμη να κλείσει τα 25.

Καθοριστική στιγμή για την καριέρα του αποδείχθηκε η απόφαση του το 2015 να αποδεχθεί την πρόταση της Φενέρ για να συνεργαστεί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον οποίο ολοκληρώθηκε ως παίκτης. Ο 30χρονος Σλούκας μετράει ήδη πέντε συμμετοχές σε φάιναλ φορ Eurolague.

T
T
EuroleagueΚώστας ΣλούκαςΟλυμπιακός