Αθλητισμός|29.07.2020 13:52

Νέα ανατροπή με Λουτσέσκου: Αναλαμβάνει τελικά την Ντινάμο Κιέβου!

Newsroom

Νέα ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Ντινάμο Κιέβου από τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Το σίριαλ φαίνεται να λήγει, επί του παρόντος, με τον πολύπειρο Ρουμάνο τεχνικό να αποδέχεται εν τέλει την πρόταση που του κατέθεσε η διοίκηση του ιστορικού ουκρανικού συλλόγου παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από οπαδούς και παλαίμαχους της ομάδας λόγω του παρελθόντος του με τη μεγάλη αντίπαλο Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Αυτός άλλωστε ήταν κι ο λόγος για τον οποίο αρχικά ο Λουτσέσκου, μολονότι είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Ντινάμο, Ιγκόρ Σούρκις, έκανε πίσω σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εργαστεί σε «εχθρικό περιβάλλον» και σε μια ομάδα στην οποία δεν είναι αρεστός διότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του κλαμπ. Παρ' όλα αυτά, κι έπειτα από τις πιέσεις που του άσκησε η διοίκηση της Ντινάμο που δεν ήθελε να δείξει ότι κουμάντο στην ομάδα κάνουν οι οπαδοί, ο Λουτσέσκου δέχθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.  

Ο Λουτσέσκου, ο οποίος γιόρτασε τα 75α γενέθλια (του έστειλε ευχές μάλιστα η Σαχτάρ Ντόνετσκ καθώς αποτελεί θρυλική μορφή του συλλόγου), με δήλωση στην ιστοσελίδα της Ντινάμο Κιέβου αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, σέβομαι βαθιά την επιμονή σας στην ανάπτυξη της Ντιναμό. Οι φόβοι μου σχετίζονται μόνο με το ότι ίσως δημιουργηθούν δυσκολίες για τον σύλλογο. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα επιτύχουμε αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα που θα αλλάξουν ριζικά τη στάση απέναντι στην πρόσληψή μου και το μελλοντικό έργο του συλλόγου υπό την ηγεσία μου».

«Μαζί θα αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις και μαζί συνεχίζουμε να γράφουμε την ένδοξη ιστορία της Ντινάμο. Ελπίζουμε ότι ο θρυλικός Μιρτσέα Λουτσέσκου θα αφήσει τη φωτεινή σελίδα του σε αυτή την περίοδο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ντινάμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουτσέσκου οδήγησε τη Σαχτάρ στην κατάκτηση οκτώ πρωταθλημάτων, πέντε Κυπέλλων κι ενός Europa League το 2009. 

T

Μιρτσέα ΛουτσέσκουΝτινάμο Κιέβουποδόσφαιρο