Αθλητισμός|07.08.2020 22:11

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Με Σβαμπ και... Βέρνμπλουμ αλλά χωρίς γκολ το πρώτο φιλικό

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο μεταξύ τους φιλικό που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να χάνει την ευκαιρία για τη νίκη στο 89' οπότε ο γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου, Θεοδωράκης, απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σφιντέρσκι. Το φιλικό ήταν το πρώτο και για τις δυο ομάδες για τη νέα σεζόν, με τους Αμπέλ Φερέιρα και Νταμίρ Κάναντι να κάνουν σωρεία αλλαγών και δοκιμών σε ένα ματς που απέκτησε ρυθμό προς το φινάλε των δύο ημιχρόνων.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι αξιόλογες φάσεις ήταν ελάχιστες, με τον Ατρόμητο να έχει δοκάρι στο 15’ με τον Μπράιαν, ενώ οι «ασπρόμαυροι» είχαν δυο τελικές προσπάθειες με τους Άκπομ και Ζαμπά. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως τα αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να γίνει πιο γρήγορο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή ενδεκάδας (λόγω και του νέου φιλικού που ακολουθεί τη Δευτέρα 10/8 με τον Βόλο).

Στο τελευταίο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ είχε δυο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Θεοδωράκη να αποκρούει τόσο το πλασέ του Σφιντέσκι στο 77’ όσο και το πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 79’. Στο 83’ ο Μάτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ατρόμητου. Στο 89’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Γούτα, με τον Θεοδωράκη να αποκρούει τόσο την εκτέλεση του Σφιντέρσκι όσο και το πλασέ του Πολωνού που πήρε το «ριμπάουντ».

Ο Βέρνμπλουμ αγωνίστηκε μετά από 599 μέρες!

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ο Αυστριακός Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος έδειξε στοιχεία από το παιχνίδι του, όπως είναι η απλότητα, η γρήγορη σκέψη και η καλή τεχνική. Παράλληλα, ο Πόντους Βέρνμπλουμ αγωνίστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 599 (!) ημέρες με τη φανέλα του «Δικεφάλου του βορρά», o Λέο Ζαμπά έπαιξε μετά από 292 ημέρες και ο Χοσέ Κρέσπο μετά από 197 ημέρες. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Αμπέλ Φερέιρα είχε… ξεχάσει λόγω του μεγάλου διαστήματος που τους στερήθηκε (τον Βέρνμπλουμ είναι χαρακτηριστικό πως τον «βλέπει» να παίζει για πρώτη φορά).

Ατρόμητος: Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Μπουσούλατζιτς, Γιακουμάκης, Γκάλο, Μπράιαν, Μανούσος, Σάλομον. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Θεοδωράκης, Νάτσος, Ούμπιδες, Βέλλιος, Τριμμάτης, Κωτσόπουλος, Νταβιώτης, Αθανασίου, Ζάνης

ΠΑΟΚ: (Α’ ημίχρονο) Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Λημνιός, Σβαμπ, Τζόλης, Καντουρί, Ζαμπά, Ακπόμ. (β’ ημίχρονο) Πασχαλάκης, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Διαμαντής, Μάτος, Τσαούσης (70’ Μπαλογιάννης), Βέρνμπλουμ, Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Κούτσιας, Σφιντέρσκι.

ΑτρόμητοςφιλικόΠΑΟΚΣτέφαν Σβαμπ