Αθλητισμός|15.08.2020 16:57

Ολυμπιακός: Πλησιάζει ο Ραφίνια, σε ανοιχτή γραμμή με Χολέμπας

Newsroom

Η αποχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί και του Κώστα Τσιμίκα που συνεχίζουν την καριέρα τους σε Γαλατασαράι και Λίβερπουλ, αντιστοίχως, έχει δημιουργήσει δύο σημαντικά κενά στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Πρόκειται άλλωστε για δύο κομβικούς παίκτες στην πορεία των «ερυθρόλευκων» προς την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Για το λόγο αυτό η ομάδα του Πειραιά προσπαθεί άμεσα να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνουν πίσω τους. Κι όπως προκύπτει από τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που υπάρχουν, έχουν εντοπιστεί ήδη οι επικρατέστεροι για να τους αντικαταστήσουν. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Ραφίνια αλλά και για τον πρώην διεθνή άσο της Εθνική Ελλάδας, Χοσέ Χολέμπας.

Ο 35χρονος Ραφίνια, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, δεν ακολούθησε την αποστολή της Φλαμένγκο για το παιχνίδι με την Κουριτίμπα κι όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Globoesporte, παραδέχθηκε ότι φεύγει από την ομάδα τονίζοντας πάντως ότι θα τοποθετηθεί τη Δευτέρα (17/8) για την απόφασή του να αφήσει τη Φλαμένγκο και να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού. «Φεύγω. Δεν μιλάω τώρα, θα μιλήσω τη Δευτέρα», είπε ο πολύπειρος άσος, ο οποίος έχει περάσει και από τις ΜπάγερνΣάλκε και Τζένοα. Μάλιστα ο Ραφίνια, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως προς το αριστερό άκρο της άμυνας για τον αντι-Τσιμίκα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει επαφές με τον Χολέμπας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμτπιακό, αγωνιζόταν στην αγγλική Γουότφορντ, που υποβιβάστηκε από την Premier League στην Championship. Επίσης, για την ίδια θέση εξετάζεται η επιστροφή και του Λεονάρντο Κούτρη, ενώ προτεραιότητα φαίνεται να αποτελεί ο Περουβιανός Μιγκέλ Τράουκο.

ΟλυμπιακόςΡαφίνιαποδόσφαιροΧοσέ Χολέμπας