Αθλητισμός|23.12.2018 13:14

Ο Έλληνας που έζησε από κοντά την αποθέωση του Αντετοκούνμπο στο ethnos.gr

Θοδωρής Φελάνης

Ένας από τους Έλληνες που έζησαν από κοντά την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο TD Garden οι Μπόστον Σέλτικς για να τιμήσουν την Ελληνική κοινότητα της Βοστόνης  λίγες ημέρες πριν στο παιχνίδι με τους Μιλγουόκι Μπακς, ήταν ο διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή Τάκης Καρατζουλίδης.

«Επισκέπτομαι για επαγγελματικούς λόγους τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο την Αμερική καθώς εκεί βρίσκεται και ο γιος μου που σπουδάζει. Αυτή την φορά έτυχε να παρακολουθήσω το παιχνίδι των Μπόστον με τους Μπακς. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη εκεί στην ανάπαυλα του αγώνα με τους Έλληνες ομογενείς χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν το "Μακεδονία ξακουστή". Σου σηκώνεται η τρίχα που λένε, νοιώθεις μεγάλη υπερηφάνεια εκείνες της στιγμές», λέει στο «ethnos.gr» ο Τάκης Καρατζουλίδης και προσθέτει:

«Στο γήπεδο υπήρχαν πάρα πολλοί Έλληνες της Βοστόνης. Παντού άκουγες ελληνικά. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν τους Μπόστον όμως βρέθηκαν εκεί για να δουν από κοντά τον Γιάννη. Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι αυτό που λέμε πως πάει να γίνει θρύλος, είναι ήδη θρύλος. Οι εκδηλώσεις αγάπης για αυτόν είναι απίστευτες. Οι Έλληνες της Αμερικής έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται όμορφα για αυτά που κάνει ο Γιάννης στο ΝΒΑ. Και το καλό ήταν πώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι πράγματι τους αποζημίωση με μια καταπληκτική εμφάνιση. Έδωσε πολλά αυτόγραφα, προσπάθησε να ικανοποιήσει τον κόσμο που τον περίμενε και στο τέλος».

Ο βετεράνος πρώην καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή επίσης μας είπε: «Προσωπικά βίωσα μια ακόμη δυνατή εμπειρία καθώς για πρώτη φορά είχα την τύχη να παρακολουθήσω παιχνίδι από ειδικά μπουθ, σουίτες του TD Garden. Τι να σας λέω. Μιλάμε για παροχές όχι πεντάστερου αλλά επτάστερου ξενοδοχείου».

Γιάννης Αντετοκούνμπο