Αθλητισμός|01.09.2020 22:48

Το έκανε ξανά! Βασίλισσα του Europa League η Σεβίλλη για έκτη φορά

Γιάννης Σκόκας

Η εκπληκτική Σεβίλλη το έκανε ξανά! Είναι η βασίλισσα του Europa League και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε περίσταση, κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Το 2006 ήταν η Μίντλεσμπρο, το 2007 η Εσπανιόλ, το 2014 η Μπενφίκα, το 2015 η Ντνίπρο, το 2016 η Λίβερπουλ. Εύκολα, δύσκολα, στο 90λεπτο, στην παράταση ή και στα πέναλτι, οι Ανδαλουσιάνοι πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο για να φτάσουν στο αγαπημένο τους τρόπαιο. Ούτε και η πανίσχυρη Ιντερ του Αντόνιο Κόντε κατόρθωσε να της χαλάσει τη συνήθεια που έγινε... λατρεία καθώς η Σεβίλλη επικράτησε δια πυρός και σιδήρου με 3-2 στον τελικό του Europa φτάνοντας για έκτη φορά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Σε έναν καταπληκτικό τελικό που έγινε στην Κολωνία κι είχε πέντε γκολ, σασπένς, ανατροπές και μεγάλες μάχες, οι Σεβιγιάνοι απέδειξαν ότι διαθέτουν το... know how για την κατάκτηση του Europa League, όπου είναι ανίκητοι και στους έξι τελικούς που έχουν συμμετάσχει τα τελευταία 15 χρόνια! Αν μη τι άλλο, πάντως αυτό το τρόπαιο αποτελεί και μια δικαίωση για τον προπονητή της Σεβίλλης, Γιουλέν Λοπετέγι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αμφισβητήθηκε έντονα κυρίως λόγω της σύντομης κι αποτυχημένης θητείας που είχε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ξέσπασμά του στο φινάλε του ματς είναι ενδεικτικό των συναισθημάτων αλλά και της πίεσης που ένιωθε...

Κι όμως το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Ιντερ που μόλις στο 5' βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου, ο οποίος ήταν εκείνος που ανάγκασε τον Ντιέγκο Κάρλος να τον ανατρέψει εντός περιοχής.

Πολύ γρήγορα όμως, η Σεβίλλη βρήκε απάντηση με τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος με κεφαλιά στο 12' ισοφάρισε (1-1) έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Νάβας.

Η Σεβίλλη άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση φτάνοντας μάλιστα και στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ (2-1). Δράστης ήταν και πάλι ο «killer» Ντε Γιονγκ, ο οποίος στο 33' με καταπληκτική κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του που έκανε την ολική ανατροπή.

Το καμπανάκι ήχησε για την Ιντερ που αντέδρασε άμεσα. Ο Μπρόζοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Γοδίν σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας 2-2.

Η αλύγιστη Σεβίλλη όμως βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα στο 74'. Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, ο Ντιέγκο Κάρλος έπιασε το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Λουκάκου άλλαξε πορεία και κατέληξε στο τέρμα της Ιντερ διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Προηγουμένως, ο Λουκάκου ήταν μοιραίος καθώς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 65' για να δώσει το προβάδισμα στην Ιντερ. Ωστόσο, ο Μπόνο αντέδρασε εξαιρετικά. Εξίσου σημαντική ευκαιρία χάθηκε για τους Νερατζούρι στο 82' με τον Σάντσες.

Σεβίλλη (Λοπετέγι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (86' Γκουντέλι)), Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (69' Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (86' Εν-Νεσίρι), Σούσο (77' Βάσκεθ).

Ιντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γοδίν (89' Καντρέβα), Ντ' Αμπρόζιο (78' Μόζες), Γκαλιαρντίνι (78' Ερικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες (78' Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου.

ΣεβίλληFinal 8Europa LeagueποδόσφαιροΙντερ