Αθλητισμός|01.09.2020 22:49

ΠΑΟΚ: Εκρυψε την μπάλα για 30' και «πέταξε» για την επόμενη φάση με μαγεία Τζόλη

Γιάννης Σκόκας

Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Χρήστο Τζόλη ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 της Μπεσίκτας και πήρε το εισιτήριο για τη γ' προκριματική φάση του Champions League. Ο 18χρονος άσος, λες και κουβαλούσε στις πλάτες του εμπειρία ετών, πήρε από το... χέρι τον Δικέφαλο και τον πέρασε στην επόμενη φάση καθώς πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μια ασίστ έχοντας ουσιαστικά ενεργή συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός για 30 λεπτά βάζοντας στα... δίχτυα την τουρκική ομάδα που δεν μπορούσε να συνέλθει από το σφυροκόπημα του Δικεφάλου. Στη συνεχεία όμως χαλάρωσε, δέχθηκε ένα γκολ, κι έχασε ένα πέναλτι με τον Ακπομ, αφήνοντας χαραμάδα ελπίδας στην Μπεσίκτας που όμως δεν κατόρθωσε να λυγίσει την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα που βγήκε μεγάλη νικήτρια στην ελληνοτουρκική μονομαχία. Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε μια θέση στην κληρωτίδα της ερχόμενης Δευτέρας όπου θα κληρωθεί με μια εκ των Μπενφίκα, Γάνδης ή Ντινάμο Κιέβου σε μονό νοκ άουτ ματς. Παράλληλα, όμως, ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα, ο Δικέφαλος εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, κάτι που τόσο στερήθηκε την περασμένη σεζόν αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο τη διάθεσή του για να μην πάθει τα... περυσινά. Μπήκε στο γήπεδο φουριόζος και δικαιώθηκε καθώς μόλις στο 7' ο Τζόλης άνοιξε το σκορ έπειτα από θαυμάσια συνεργασία του Σβαμπ με τον Γιαννούλη. Το τελείωμα του μικρού ήταν εκπληκτικό.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε με το γκάζι πατημένο και στο 24' και πάλι ο Τζόλης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Πέλκας με θαυμάσια σκαφτή πάσα σημάδεψε τον Ακπομ, που με υπερπροσπάθεια έβγαλε ασίστ για τον 18χρονο άσο που και πάλι ακολούθησε τη φάση και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε ένα ονειρεμένο μισάωρο με τρίτο γκολ. Στο 30' ο Πέλκας υποδέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Τζόλη και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (3-0).

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε και η Μπεσίκτας βρήκε την ευκαιρία για να μειώσει στο 37'. Ο Λάριν κινήθηκε στην πλάτη του Βαρέλα έπειτα από σέντρα του Λενς και με προβολή μείωσε σε 3-1.

Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και στο 41' κέρδισε ένα πέναλτι όταν ο Ακπομ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ουέλινγκτον. Ο Αγγλος όμως που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον εξαιρετικό Ντεστανόγλου που απέκρουσε.

Στη συνέχεια, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που πήρε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Το όνειρο για τους ομίλους του Champions League παραμένει ζωντανό...

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (44’ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (85’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ν' Σακαλά (82’ Ναγίρ), Γουέλινγκτον, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (46’ Οζιακούπ), Μενσά (70’ Τοκόζ), Ν' Κουντού, Λαρίν.

Χρήστος ΤζόληςποδόσφαιροChampions LeagueΜπεσίκταςΠΑΟΚ