Αθλητισμός|28.08.2020 22:55

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο του ανανεωμένου Ράονιτς

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε τα όνειρά του για συμμετοχή στον τελικό του Western & Southeen Open να «γκρεμίζονται», καθώς ο Μίλος Ράονιτς ήταν καλύτερος και επικράτησε στον ημιτελικό του τουρνουά με 2-0 σετ. Ο 29χρονος Καναδός (Νο. 30), φιναλίστ στο Wimbledon το 2016, πήρε επαγγελματική νίκη με 7-6(5), 6-3 και θα διεκδικήσει Masters τίτλο για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Το μεγάλο του όπλο, το «φονικό» του σερβίς, λειτούργησε άψογα, αλλά αυτό που έκρινε τελικά τον αγώνα ήταν το γεγονός ότι εκείνος εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες του. Σε αντίθεση με τον Στέφανο, που έδωσε έναν «φθηνό» πόντο στο σετ πόιντ που είχε στο 5-6 του πρώτου σετ, όταν η μπάλα χτύπησε στο frame της ρακέτας και κράτησε όρθιο τον Ράονιτς.

Το κλειστό πρώτο σετ πήγε έτσι σε τάι μπρέικ και μετά από ένα μίνι μπρέικ που είχε καθένας, ο Ράονιτς βρέθηκε με σετ πόιντ στο 6-5. Κι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του: με ένα υπέροχο forehand «σκότωσε» τον Στέφανο και έγραψε το 1-0. Ο τρόπος με τον οποίο έχασε το πρώτο σετ καταρράκωσε την ψυχολογία του 22χρονου Έλληνα και όλα στην ουσία φάνηκε να τελειώνουν όταν ο Ράονιτς πέρασε μπροστά με 3-1 στο δεύτερο σετ.

T

Ο Νο. 30 τενίστας στον κόσμο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το σερβίς του στη συνέχεια και να πάρει τη σπουδαία πρόκριση μετά από 97 λεπτά παιχνιδιού. Μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι ο Μίλος, που το 2016 είχε φτάσει ως το Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Στέφανος, πάντως, δεν φεύγει από τη Νέα Υόρκη, καθώς θα λάβει μέρος στο US Open που αρχίζει τη Δευτέρα (31/8). Πρώτος του αντίπαλος είναι ο Ισπανός Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας.

Ο Ράονιτς θα παίξει στον τελικό με τον νικητή του αγώνα Τζόκοβιτς-Μπαουτίστα.

T

ΤένιςΜίλος ΡάονιτςΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Σινσινάτι Western & Southern Open