Αθλητισμός|30.08.2020 00:06

Η επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας: Ο Απόλλων έγινε η 14η ομάδα της Super League

Newsroom

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε εύκολα 3-1 την Ξάνθη στη ρεβάνς του μπαράζ της Super League και έτσι γίνεται η 14η ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία για τη νέα σεζόν! Μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Ξάνθη, η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν το φαβορί για την εξασφάλιση της τελευταίας «κενής» θέσης για το πρωτάθλημα. Κι όπως ακριβώς συνέβη στα Πηγάδια, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με συνθέσεις ανάγκης και στον δεύτερο αγώνα της Ριζούπολης, όπου όμως και πάλι οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έδειξε ότι είναι αφεντικό στο ματς από τα πρώτα λεπτά. Ανοιξε και πάλι το σκορ με πέναλτι, όπως στην Ξάνθη, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεντινέλι στο 14'. Ολα τελείωσαν στο δίλεπτο 26'-27' όταν αρχικά ο Τενεκές έγραψε με αυτογκόλ σε σέντρα του Αδαμίδη το 2-0, ενώ στη συνέχεια ο Αδαμίδης ανέτρεψε τον Μπεντινέλι λίγο πριν βγει τετ-α-τετ και αντίκρισε την κόκκινη του Σιδηρόπουλου, αφήνοντας την Ξάνθη με 10 παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων πέτυχε και τρίτο γκολ στο 57' με τον Μπεντινέλι.

Ο Λαγός τιμωρήθηκε με κόκκινη για τον Απόλλωνα, στο 83' η Ξάνθη πέτυχε γκολ με πέναλτι του Φασίδη αλλά το τελικό 3-1 έφερε ξανά την Ελαφρά Ταξιαρχία στη Super League και την Ξάνθη για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες στη δεύτερη κατηγορία.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46’Πατράλης), Μπλάζιτς (79’ Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Ισαάκιδης (46’ Τσιλιγγίρης), Τσιτσεκίδης (79’ Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (79’ Ερτορούλ), Λεωντσάκος, Τενεκές, Φακκής (57’ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46’ Αραμπατζής), Αδαμίδης.

Superleague2Απόλλων ΣμύρνηςμπαράζΞάνθη ΠΑΕποδόσφαιροSuperLeague