Αθλητισμός|03.09.2020 16:22

ΠΑΟΚ: Μίλησε με Φερέιρα κι έρχεται Θεσσαλονίκη ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Newsroom

Προ των πυλών βρίσκεται μια σημαντική μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον 24χρονο Σέρβο διεθνή μεσοεπιθετικό Αντριγια Ζίβκοβιτς. Ηδη ο νεαρός άσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα (προσεχή αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League), έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμπέλ Φερέιρα, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ του ανέλυσε το πλάνο του, τις ανάγκες της ομάδας και τον ρόλο που θέλει να αναλάβει. Ο παίκτης από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερα θερμός, γι' αυτό και όχι μόνο επήλθε η προφορική συμφωνία αλλά ο Ζίβκοβιτς έρχεται στη Θεσσαλονίκη για την ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής μεταγραφής.

Ταιριάζει στο πλάνο ο Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ το προηγούμενο διάστημα κρατούσε στάση αναμονής στα μεταγραφικά του, αλλά δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να ασχοληθεί με έναν ποδοσφαιριστή που τα έχει όλα. Ο Ζίβκοβιτς, στα 24 του χρόνια, είναι διεθνής με τη Σερβία, έχει παραστάσεις από μία ομάδα όπως η Μπενφίκα και μπορεί να δώσει αγωνιστικές λύσεις στον ΠΑΟΚ είτε άμεσα με τον σχηματισμό του 3-4-2-1, είτε επιλέξει ο Φερέιρα κάποιο εναλλακτικό σύστημα.

 

Ουσιαστικά σε πρώτη φάση, έχει όλα τα στοιχεία για να τοποθετηθεί εκεί όπου έπαιξαν απέναντι στη Μπεσίκτας ο Τζόλης και ο Πέλκας, ως μεσοεπιθετικοί, ενώ σε βάθος χρόνου, αν επιλεγεί σχηματισμός με πλάγιους, μπορεί να αγωνιστεί και στις πτέρυγες με επιτυχία. Σημαντική παράμετρος για την απόφαση του ΠΑΟΚ, είναι και το γεγονός πως ο Ζίβκοβιτς είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που επιζητούσαν στον Δικέφαλο για τις θέσεις πίσω από τον φορ.

ΠΑΟΚΑντρίγια ΖίβκοβιτςμεταγραφέςΜπενφίκα