Αθλητισμός|16.09.2020 10:00

Η σπουδαία Μαρία Σάκκαρη λύγισε μπροστά στη μυθική Σερένα Γουίλιαμς

Γιάννης Σκόκας

Η λάμψη και το βαρύ όνομα που κουβαλά η Σερένα Γουίλιαμς θάμπωσαν το όνειρο της Μαρίας Σάκκαρη η οποία κοίταξε στα μάτια αλλά τελικά λύγισε μπροστά στη θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια των 23 τίτλων Γκραν Σλαμ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (νο. 22 στον κόσμο) έκανε υπερπροσπάθεια, έδωσε μεγάλη μάχη δύο ωρών για μια θέση στην 8άδα του US Open αλλά η 39χρονη Σερένα (νο. 8) απέδειξε πως όταν είναι σε καλή κατάσταση, είναι ανίκητη. Επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-3) της Σάκκαρη και έβαλε πλώρη για τον μυθικό 24ο τίτλο της σε major τουρνουά καθώς στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Κορνέ ή Πιρόνκοβα.

Μολονότι πριν από δύο εβδομάδες η Σάκκαρη πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της, αποκλείοντας τη Σερένα και μάλιστα με ανατροπή (5-7, 7-6, 6-1) στο Western & Southern Open, αυτή τη φορά δεν κατόρθωσε να επαναλάβει τον άθλο της. Τελείωσε το αμερικανικό όνειρο στη φάση των 16 όπως συνέβη και στην Αυστραλία τον περασμένο Ιανουάριο στις δύο καλύτερες παρουσίες της σε Γκραν Σλαμ.

Η Σάκκαρη μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι δείχνοντας αποφασιστικότητα να κοιτάξει στα μάτια την σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια. Μάλιστα στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ κι ενώ τα γκέιμ ήταν 2-2, η Ελληνίδα είχε τρεις ευκαιρίες για το μπρέικ φτάνοντας στο 0-40. Ομως η Σερένα βρήκε τις απαντήσεις, πήρε το γκέιμ (3-2) και στο επόμενο γκέιμ έκανε εκείνη μπρέικ στη Σάκκαρη (4-2), που εν τέλει έχασε το σετ με 6-3 σε 48 λεπτά.

T

Εξαιρετική Μαρία στο 2ο σετ

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη παίζοντας με μεγαλύτερη ψυχραιμία και με πιο καθαρό μυαλό προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς της βάζοντας δύσκολα στη Σερένα. Και τα κατάφερε (δίχως όμως να μπορέσει να κάνει μπρέικ στην αντίπαλό της) φτάνοντας το ματς στο 6-6, κι αφού προηγουμένως είχε δύο χαμένα σετ πόιντ. Το σετ εν τέλει κρίθηκε στο τάι μπρέικ εκεί όπου η Μαρία ήταν άκρως εντυπωσιακή στο ξεκίνημα. Πήρε σημαντικό προβάδισμα με 4-0, η Σερένα απάντησε με 0-3 για το 4-3, η Σάκκαρη έφτασε στο 5-3, η Σερένα μείωσε σε 5-4 αλλά η Σάκκαρη έφτασε και πάλι στο σετ πόιντ (6-4). Η Γουίλιαμς όμως με δύο σερί πόντους, έσβησε και πάλι το σετ πόιντ ισοφαρίζοντας 6-6. Η Μαρία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με δύο συνεχόμενους πόντους πήρε το σετ.

T

To καθοριστικό μπρέικ

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη μπήκε με... φόρα και πήρε προβάδισμα με 2-0 κάνοντας μπρέικ στη Σερένα, που όμως αντέδρασε και μάλιστα δυναμικά μετατρέποντας το 0-2 σε 3-2. Η Σάκκαρη απάντησε για το 3-3 δίχως να... χαρίζει πόντο στην αντίπαλό της, που όμως έδειξε την κλάση της, αρχικά παίρνοντας επιβλητικά το σερβίς της (4-3), εν συνεχεία κάνοντας το καθοριστικό μπρέικ για το 5-3 κι εν τέλει καθαρίζοντας το ματς με 6-3.

T

Σερένα ΓουίλιαμςUS OpenΜαρία ΣάκκαρηΤένις