Αθλητισμός|16.09.2020 20:28

ΠΑΟΚ: Παίρνει μεταγραφή στη Μίντλεσμπρο ο Ακπομ - Ερχεται άμεσα αντικαταστάτης

Newsroom

Το τελευταίο του παιχνίδι φαίνεται ότι έπαιξε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα ο Τσούμπα Ακπομ. Ο Αγγλος φορ του Δικεφάλου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη σπουδαία νίκη-πρόκριση της ομάδας του επί των Αετών, έχει δεχτεί πρόταση από την αγγλική Μίντλεσμπρο. Και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Championship καθώς ο ΠΑΟΚ αποδέχθηκε την πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η Μίντλεσμπρο.

Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε έντονη κινητικότητα για το ζήτημα του Ακπομ, ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου. Παρ' όλα αυτά ο ίδιος παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο της πρόκρισης, όπως βεβαίως και η ομάδα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι καθώς οι συζητήσεις με τη Μίντλεσμπρο είχαν αρχίσει πριν από το ματς με την Μπενφίκα. Και είχαν προετοιμάσει το έδαφος προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Αγγλου στην κορυφή της επίθεσης. Οι επαφές έχουν αρχίσει και στόχος είναι να έχει αποκτηθεί ένας επιθετικός πριν από τις αναμετρήσεις με την Κρασνοντάρ προκειμένου ο Αμπέλ Φερέιρα να έχει στο οπλοστάσιό του έναν σκόρερ, πέραν του Σφιντέρσκι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη στιγμή που ο Άκπομ επιστρέφει στην Αγγλία η Αρσεναλ θα «καρπωθεί» το 40% της μεταγραφής του στη Μίντλεσμπρο βάσεις της συμφωνίας που είχε με τον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2018, ο ΠΑΟΚ τον έντυσε στα... ασπρόμαυρα καταβάλλοντας το ποσό των 800.000 ευρώ στην Αρσεναλ.

Στη συμφωνία των δύο ομάδων υπήρχε και ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή, με την Άρσεναλ να διασφαλίζει το 40% στο ενδεχόμενο πώλησης του 24χρονου επιθετικού σε ομάδα της Αγγλίας και αντίστοιχα το 30% σε σύλλογο άλλης χώρας. Ως εκ τούτου, η Αρσεναλ θα καρπωθεί ένα ποσό κοντά στο 1.2 εκατ. ευρώ!

ΜίντλεσμπροΤσούμπα ΑκπόμποδόσφαιροChampionshipΠΑΟΚ