Αθλητισμός|16.09.2020 23:03

NBA: Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Newsroom

Διακρίσεων συνέχεια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα στην πρώτη πεντάδα του ΝΒΑ για τη σεζόν 2020-21. Ουσιαστικά πρόκειται για μια... dream team καθώς δίπλα στον Greek Freak υπάρχουν οι Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς και ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς. 

Η απόφαση για τον «Giannis» και τον «King James» ήταν ομόφωνη, με 100/100 ψηφοφόρους να τονίζουν πως οι δυο τους ανήκουν στην καλύτερη πεντάδα για τη σεζόν 2019-2020. Γεγονός βεβαίως που δεν χωρά αμφισβήτησης καθώς θα ήταν αδιανόητο να μην βρισκόταν εκεί με τις εκπληκτικές επιδόσεις που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν, έστω κι αν οι Μπακς δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα προς τον τελικό και τον τίτλο...

T
T

Η έκπληξη που υπάρχει στο... top 5 έχει να κάνει με την απουσία του Καουάι Λέοναρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς, που επιλέχθηκε στη δεύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το σκεπτικό πίσω από αυτή την... απόφαση είναι απλό: ο «Klaw», όπως και ο Πολ Τζορτζ, έχασαν αρκετά παιχνίδια στη regular season, καθώς ο Ντοκ Ρίβερς άνοιξε το ροτέισιόν του. Έτσι, ο Λέοναρντ δεν βρήκε μια θέση στο κορυφαίο σχήμα της χρονιάς. 

T

Το ρεκόρ του ΛεΜπρόν

Οσο για τον «βασιλιά» του «μαγικού κόσμου», ΛεΜπρόν Τζέιμς μπήκε στην πρώτη πεντάδα για 13η φορά και μάλιστα επέστρεψε σε αυτή, μετά από την απουσία του την προηγούμενη σεζόν (2018-2019), ενώ ο συμπαίκτης του στους Λέικερς, «AD», τα κατάφερε για τέταρτη φορά. Τέλος, αυτή ήταν η έβδομη φορά που ο Χάρντεν φτάνει στην All-NBA First Team και η πρώτη του «μάγου» των Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς. 

Ταυτόχρονα, ο Τζέιμς «έγραψε» ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος NBAer με 16 All-NBA Team selections (πρώτη, δεύτερη ή τρίτη πεντάδα της σεζόν) στο ενεργητικό του ξεπερνώντας τους θρύλους του αθλήματος Τζαμπάρ, Μπράιαντ και Ντάνκαν.

T

Οι καλύτερες πεντάδες

Αναλυτικά οι καλύτερες πεντάδες της χρονιάς στο ΝΒΑ:

Πρώτη: Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς), Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς), Λεμπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Άντονι Ντέιβις (Λος Άντζελες Λέικερς). 

Δεύτερη: Κρις Πολ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Καουάι Λέοναρντ (Λος Άντζελες Κλίπερς), Πασκάλ Σιάκαμ (Τορόντο Ράπτορς), Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς). 

Τρίτη: Μπεν Σίμονς (Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς), Ράσελ Ουέστμπρουλ (Χιούστον Ρόκετς), Τζίμι Μπάτλερ (Μαϊάμι Χιτ), Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ). 

Πηγή: SDNA

Τζέιμς ΧάρντενNBAΆντονι ΝτέιβιςΓιάννης ΑντετοκούνμποΛούκα ΝτόντσιτςμπάσκετΛεΜπρόν Τζέιμς