Αθλητισμός|25.09.2020 21:02

Αθλητής στίβου που δέχτηκε επίθεση από άγνωστο: Γλίτωσα από θαύμα ανεπανόρθωτη ζημιά

Κώστας Ασημακόπουλος

Στα ίχνη του δράστη της επίθεσης σε βάρος του πρωταθλητή του βάδην στα 20 και 50 χιλιόμετρα Κώστα Ντεντόπουλου βρίσκεται η αστυνομία. Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί είναι ζήτημα χρόνου να τον συλλάβουν καθώς κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Η αθλητική κοινότητα στην Πάτρα ωστόσο είναι ανάστατη με το σοβαρό περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης (25/9) στο βοηθητικό στάδιο του Παμπεπολοννησιακού όταν ο δράστης έκανε αναίτια επίθεση στον πρωταθλητή του βάδην Κώστα Ντεντόπουλο που εκείνη την ώρα έκανε την προπόνηση του.

Στόχος το Τόκιο

Ο Κώστας Ντεντόπουλος μίλησε στο ethnos.gr για την περιπέτειά του και αποκάλυψε μάλιστα πως προέρχεται από μία δύσκολη χρονιά διότι είχε πάθει κάταγμα κνήμης και περόνης σε σοβαρό τροχαίο. Μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τους οποίους θα έχανε εάν γίνονταν κανονικά εφέτος, όμως, λόγω της αναβολής για την πανδημία του κορονοϊού του ανοίγεται μία δεύτερη ευκαιρία είτε πιάνοντας το χρόνο είτε μέσω της κατάταξης.

«Με πέταξε στον αέρα 4 μέτρα μακριά»

Ο 26χρονος βαδιστής που θεωρείται από τα πιο ήσυχα και καλοσυνάτα παιδιά της στιβικής οικογένειας εκτελούσε το πρόγραμμα της προπονήτριας του Κωνσταντίνας Μπορνιδέλη και πέντε λεπτά πριν κλείσει την προπόνηση του δέχτηκε την αναίτια επίθεση με γονατιά στον γλουτό αλλά και λαβή που τον πέταξε 3-4 μέτρα μακριά. «Ολα έγιναν ξαφνικά και ακόμα και σήμερα δε σας κρύβω πως είμαι πολύ ταραγμένος. Εκτελούσα το πρόγραμμα μου και από νωρίς παρατηρούσα το συγκεκριμένο άτομο να έχει περίεργη συμπεριφορά. Δεν έδωσα σημασία, έκανα τις ασκήσεις μου και πήγαινα για τους τελευταίου γύρους στο στάδιο. Κάποια στιγμή με είχε πλησιάσει και έκανε μία κίνηση με το πόδι του εναντίον μου. Ξαφνιάστηκα, σκέφτηκα μήπως ήταν κάποιος παλιός γνωστός μου και συνέχισα την πορεία μου. Μόλις έκανα τον κύκλο και έφτανα κοντά στο σημείο που βρισκόταν παρατήρησα πως είχε πάρει θέση όπως οι αθλητές του ράγκμπι που ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη μπάλα. Πριν προλάβω να σκεφτώ πολλά μου επιτέθηκε με γονατιά και λαβή. Πόνεσα πολύ στο πόδι που πριν ένα χρόνο είχα δύο κατάγματα από τροχαίο. Με έριξε 3-4 μέτρα μακριά. Επαθα σοκ. Ηρθε από πάνω μου και κάτι μου φώναξε αλλά πάνω στον πανικό μου εκείνη την ώρα δεν άκουσα τι είπε», λέει στο sports3.gr ο Κώστας Ντεντόπουλος.

«Πήδηξε τα κάγκελα και εξαφανίστηκε»

Στη συνέχεια περιγράφει τις σκηνές που ακολούθησαν στο στάδιο αποκαλύπτοντας πως τα στοιχεία του δράστη είναι στη διάθεση της διοίκησης του σταδίου και της αστυνομίας που από χθες τον αναζητά: «Αμέσως έτρεξαν άλλοι αθλητές και παιδιά που ήταν εκείνη την ώρα στο στάδιο ενώ ο φύλακας έτρεξε και έκλεισε την πόρτα για να μη φύγει ο δράσης. Παρόλα αυτά πήδηξε τα κάγκελα και εξαφανίστηκε. Μετά με πήγαν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου έκανα ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκαν οι κακώσεις».

«Άλλος θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά»

Οπως λέει ο Κώστας Ντεντόπουλος αρχικά είπε στους αστυνομικούς πως δεν επιθυμεί τη δίωξη του δράστη αλλά όσο περνούν οι ώρες θεωρεί χρέος του να κινηθεί νομικά για να προστατεύσει την ακεραιότητα άλλων αθλητών: «Χθες μέσα στο σοκ δεν ήθελα να δοθεί έκταση. Το θεώρησα μία κακή στιγμή αλλά με μία δεύτερη σκέψη πιστεύω πως είναι σωστό να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Δεν έχω πειράξει ποτέ άνθρωπο και δεν έχω ανταλλάξει ποτέ άσχημη κουβέντα. Για αυτό με έπιασε και το παράπονο. Δε μπορώ να ξέρω τι σκεφτόταν αυτός ο άνθρωπος. Αν ήταν άλλος στη θέση μου χωρίς το δικό μου σωματότυπο θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Αλλά κι εμένα εάν με είχε βρει πιο κάτω στο σημείο των καταγμάτων ή πιο ψηλά στην σπονδυλική στήλη πιθανότατα θα μου έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά. Θα μείνω εκτός προπονήσεων 2-3 μέρες και μετά θα προσπαθήσω να κάνω προπόνηση».

«Μαζευτήκαμε πολλοί εδώ μέσα»

Στο μεταξύ, το ethnos.gr επικοινώνησε και με γονέα αθλητή που βρίσκονταν στο σημείο και βεβαίωσε πως ο δράστης εμφανίζοντας στο στάδιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μάλιστα πριν 3-4 μέρες είχε κάνει φραστική επίθεση και σε άλλους αθλητές μονολογώντας «πολλοί μαζευτήκαμε εδώ μέσα, άντε να καθαρίζουν μερικοί». «Ο συγκεκριμένος κύριος έδειξε επιθετική συμπεριφορά και σε μία αθλήτρια. Ο δράστης είναι γνωστός στην διοίκηση του σταδίου διότι όλοι όσοι μπαίνουν μέσα έχουν κάρτα εισόδου. Πρέπει επιτέλους κάποιος να μας προστατέψει από τέτοιες επιθετικές και επικίνδυνες συμπεριφορές», είπε ο γονεάς Ν.Π. ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε σχετικά και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο.

Κώστας ΝτεντόπουλοςΠαμπελοποννησιακόεπίθεσηστίβοςΠάτρα