Αθλητισμός|04.10.2020 21:30

Ιστορικός διασυρμός της Γιουνάιτεντ από την Τότεναμ του Μουρίνιο με 1-6!

Newsroom

Επί εποχής Premier League, δεν είχε πάει ποτέ στο ημίχρονο με τέσσερα γκολ στην... πλάτη, ενώ το φινάλε του ματς βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γνωρίζει μια αδιανόητη συντριβή από την Τότεναμ με 1-6, ένα σκορ που μαζί με το έτερο 1-6 από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2011, αποτελούν τις πιο βαριές εντός έδρας ήττες. Ο  Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στο Old Trafford και υποχρέωσε την πρώην ομάδα του σε ταπεινωτική εμφάνιση και μια ήττα που την αφήνει με τρεις βαθμούς έπειτα από τρία ματς στο πρωτάθλημα. Στους επτά βαθμούς έφτασαν οι Spurs, για τους οποίους δύο γκολ πέτυχε ο Κέιν, όσα και ο Σον.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Σάντσες ανέτρεψε τον Μαρσιάλ και ο Μπρούνο Φερνάντες δεν έκανε ούτε τώρα λάθος από τα 11 βήματα για το 1-0. Το ιδανικό ξεκίνημα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ έγινε εφιάλτης μόλις μερικά λεπτά αργότερα. Στο 4' έπειτα από ερασιτεχνική αντιμετώπιση στην άμυνα με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μαγκουάιρ, ο Ν' Ντομπελέ ισοφάρισε για την Τότεναμ και στο 7' ο Σον πέταξε μπροστά του την μπάλα από την ασίστ του Κέιν και τελείωσε υποδειγματικά με σκαφτό αριστερό (1-2).

Στο 28' ο Λαμέλα προκάλεσε τον Μαρσιάλ, ο οποίος αντέδρασε και πιθανότατα άδικα, είδε μόνο αυτός κόκκινη κάρτα και δύο λεπτά μετά, έπειτα από ακόμα χειρότερη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ο Σον επέστρεψε την ασίστ στον Κέιν για το 1-3. Στο 37' ο Οριέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μαγκουάιρ και ο Σον έκανε το ίδιο στον Ντε Χέα για το 1-4 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Χόιμπιεργκ είδε το ανέβασμα του Οριέ το οποίο όμως δεν είδε κανένας από τη Γιουνάιτεντ και ο Ιβοριανός μπακ με δυνατό δεξί στη γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-5. Οι Spurs τράβηξαν χειρόφρενο στη συνέχεια, όμως στο 79' ο Πογκμπά έκανε πέναλτι και ο Κέιν από τη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 1-6.

Πηγή: SDNA

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντποδόσφαιροΤότεναμPremier LeagueΖοσέ Μουρίνιο