Αθλητισμός|11.10.2020 22:51

Τσιτσιπάς: Οίδημα στον λαγονοψοΐτη τον βγάζει εκτός δράσης

Κώστας Ασημακόπουλος

Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφύλαξε η μαγνητική εξέταση που υποβλήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός και ειδικά μετά το 4ο σετ στον αγώνα των 4 ωρών με το Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό.

Η γνωμάτευση είναι οίδημα στον μυ ψόα (επηρεάζει κινητικότητα και τη δομική λειτουργία), κοντά στον γοφό, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αγωνιστεί στο τουρνουά της Αυστρία το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 26/10-1/11.

Ετσι θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του 'Ελληνα τενίστα στο τουρνουά της Βιέννης (Erste Bank Open), ενώ ήδη έχει αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά της Αγ. Πετρούπολης, που ξεκινάει τη Δευτέρα (12-18/10).

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος τραυματισμός ταλαιπωρεί τον Τσιτσιπά από το όπεν της Ρώμης, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος με συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό της Παρασκευής (9/10) απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά είναι να προλάβει το τελευταίο 1000άρι της χρονιάς στο Παρίσι (Paris Masters), ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο ATP Finals (15-22/11) στο Λονδίνο στο οποίο ο 22χρονος είναι κάτοχος του τίτλου.

ATP FinalsΣτέφανος ΤσιτσιπάςRoland Garros