Αθλητισμός|16.10.2020 19:36

ΕΠΟ κατά Κούγια: «Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας»

Newsroom

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχετικά με την Εθνική ομάδα αλλά και ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΑΕΛ «ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας», ενώ γνωστοποίησε ότι έχει προσφύγει ήδη στην αθλητική δικαιοσύνη. Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης και ο ΠΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, ενώ και στην ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για τις τοποθετήσεις Κούγια.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Αλέξης Κούγιας με δημόσια τοποθέτησή του, προκαλεί αναίτια και αρνητικά το δημόσιο αίσθημα και τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας, δεδομένου ότι κατάφερε να «πιάσει στο στόμα του» και την Εθνική μας Ομάδα. Με ποδοσφαιρικά απαξιωτικούς, επαγγελματικά προσβλητικούς και, σε κάθε περίπτωση, με αναφορές ντροπής για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και παράγοντες της ΕΠΟ, «άδραξε την ευκαιρία», λόγω ενός μη νικηφόρου αποτελέσματος, προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά προβολής στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που «διψούν» για τις αντιαισθητικές προσεγγίσεις του.

Εκτός κι αν ο δήθεν γνώστης του παιχνιδιού κ. Κούγιας θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρει δημιουργικά στην προσπάθεια των διεθνών μας. Ας μην κουράζεται όμως, η παρέμβασή του αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν. Είναι, άλλωστε, γνωστό πώς έχει συμπεριφερθεί, διαχρονικά, στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αναφορές του, την πρωτοφανή για αθλητικό παράγοντα συμπεριφορά του, καθώς και την απαράδεκτη, σε όλα τα επίπεδα, προσπάθειά του να μειώσει την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική ικανότητα των μελών της Εθνικής ομάδας, τα οποία, αντιθέτως, η Ε.Π.Ο. τιμά για το ήθος τους, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει αμέριστα στις αγωνιστικές τους προσπάθειες. Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη προσφύγει στα ποδοσφαιρικά δικαστικά όργανα κατά του κ. Κούγια, ενώ εξετάζεται και η, εκ μέρους των φυσικών προσώπων, προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να υποστεί τις συνέπειες των συκοφαντικών δηλώσεών του.

Απάντηση Κούγια στην Ομοσπονδία

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε προς την ΕΠΟ ότι... ανυπομονεί για οποιαδήποτε μήνυση «για να μου δοθεί η δυνατότητα στα δικαστήρια να πληροφορηθούν οι τακτικοί Δικαστές και οι κανονικοί Εισαγγελείς, ποιοι είναι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ...».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση της ΕΠΟ που με αφορά, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από προέδρους Ενώσεων που ανέχονται και οφείλουν την εκλογή τους σε αυτά που κάνουν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δανιήλ και ο Ντάσιος της ΕΠΣ Αχαΐας στις εκλογές όλων των Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα και με χαρά μου περιμένω οποιαδήποτε μήνυση και οποιαδήποτε αγωγή από το ΔΣ της ΕΠΟ, για να μου δοθεί η δυνατότητα στα δικαστήρια να πληροφορηθούν οι τακτικοί Δικαστές και οι κανονικοί Εισαγγελείς, ποιοι είναι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ, τι εργασία κάνει ο καθένας από αυτούς και πως έχει εκλεγεί ο καθένας από αυτούς.

Να πληροφορηθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς, τι μισθό παίρνουν ο Αλέξης Δέδες, ο Θάνος Μπλούνας και οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ έναντι των 1.500€ που εισπράττουν οι τακτικοί Δικαστές και οι κανονικοί Εισαγγελείς και να δώσουν εξηγήσεις γιατί τα εισπράττουν. Να πληροφορηθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς πόσους προπονητές έχει αλλάξει, έχει προσλάβει και έχει απολύσει αυτήν η διοίκηση της ΕΠΟ για αυτήν την Εθνική, που δεν μπορεί να βάλει γκολ σε τρία ημίχρονα στο Κόσσοβο και στη Μολδαβία, με πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους αμείβει και με πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους αποζημιώνει όταν τους απολύει ως ανίκανους.

ΠΣΑΠ: «Εμείς είμαστε περήφανοι»

Προηγουμένως, ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, δίχως να αναφερθεί ονομαστικά αλλά φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις Κούγια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει: «Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα και θεωρούν ότι η άποψή τους είναι σημαντική. Είναι εκείνοι που δεν τους ενδιαφέρει αν λόγος που ασχολούνται μαζί τους είναι θετικός ή αρνητικός, αρκεί να ασχολούνται μαζί τους. Είναι εκείνοι που τους ενδιαφέρει περισσότερο η φήμη, από ότι η συνείδηση τους. Είναι εκείνοι που όπου και αν σταθούν λένε πόσο πολύ αγαπάνε κάτι, μήπως και καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια. Είναι εκείνοι που κράζουν ότι δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν οι ίδιοι, γιατί τους θυμίζει πόσο ασήμαντοι είναι. Είναι εκείνοι που ο λόγος τους είναι σαν φτερό και κινείται ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Είναι εκείνοι που δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά, άνθρωποι μικροί που περιμένουν στην γωνία το λάθος για να κατασπαράξουν.  Άνθρωποι άδειοι, που τους τρέφει το μίσος και η μιζέρια, όπου η κληρονομιά τους στον χώρο θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Αγαπημένοι μας συνάδελφοι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πως δεν μπορούν να σας φτάσουν και αυτό τους ενοχλεί. Εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς και την προσπάθεια σας. Είστε άξιοι εκπρόσωποι μας με το εθνόσημο, εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε μαζί σας με όλο μας το «είναι», στα καλά και τα άσχημα. 

Εμείς ξέρουμε πως αυτά τα δυο πάντα θα υπάρχουν στην ζωή μας. Εμείς ξέρουμε πως όταν κερδίζουμε δεν είμαστε «θεοί» και όταν χάνουμε δεν είμαστε «σκουπίδια». Εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατεύσουμε το άθλημά μας από όλους αυτούς. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η δύναμη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη για δύναμη, τότε το ποδόσφαιρό μας θα γνωρίσει την ειρήνη. Ο δρόμος μας είναι μοναχικός αλλά είμαστε βέβαιοι πως δεν προχωράμε  μόνοι».

«Χυδαίου περιεχομένου ακραία συκοφαντική ανακοίνωση»

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στον ΠΣΑΠ μέσω εκτενούς δήλωσης που αναφέρει τα εξής: «Διάβασα τη χυδαίου περιεχομένου ακραία συκοφαντική για εμένα ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, που εκφράζει απολύτως την προσωπικότητα αυτών που την έγραψαν και ένιωσα ανάμεικτα συναισθήματα.

Αρχικά στενοχωρήθηκα, γιατί μετά από 55 χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ομάδων, έχουν το θράσος και την αμετροέπεια πρόσωπα – πρώην ή νυν ποδοσφαιριστές ηλικίας 25 έως 35 χρονών να γράφουν μια τέτοια ανακοίνωση για μένα, που έχω διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο 10 χρόνια και έχω δώσει ψωμί σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές που εργάστηκαν στις ομάδες μου, οι οποίοι δεν έχασαν ούτε ένα ευρώ, γιατί ποτέ οι ομάδες μου ούτε πτώχευσαν ούτε υποβιβάστηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού οι γνώσεις μου για το ποδόσφαιρο και η οικονομική μου παντοδυναμία αποτελούσαν εγγύηση για την πρόοδο τους, αλλά αφετέρου χάρηκα ιδιαιτέρως, γιατί επιτέλους αντί να πληρώνω κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον ΠΣΑΠ για τους ποδοσφαιριστές που εργάζονται στις ομάδες μου, θα εισπράξω από αυτούς πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για αυτά τα χυδαία και συκοφαντικά που έγραψαν σήμερα για μένα, χωρίς να τολμήσουν καν να αναφέρουν το όνομα μου, όπως έκαναν οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή.

Στον κ. Μπαντή Πρόεδρο του ΠΣΑΠ που αξιολογικά πήρε αυτή τη θέση χωρίς να νιώθει άσχημα αφού επί 5 χρόνια ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή είχε μόνο 14 συμμετοχές, όταν δεν ήταν τραυματισμένοι οι κανονικοί τερματοφύλακες τους Ηρακλή ή στο Κύπελλο που βάζουμε τους μικρούς, στον κ. Μπαντή που στην Ομόνοια Κύπρου σε ένα χρόνο δεν είχε καμία συμμετοχή, στον κ. Μπαντή που στον Πανιώνιο σε μια χρονιά είχε 3 συμμετοχές – δεν γνωρίζω αν αυτές ήταν στο Κύπελλο, στον κ. Μπαντή που στη Λαμία από τον Ιούλιο του 2018 έως τότε που σταμάτησε δεν είχε καμία συμμετοχή και έχει την αμετροέπεια να εμφανίζεται ως Πρόεδρος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, στον Α’ Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΠ Δημήτρη Κουρμπέλη, που στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ δεν τήρησε το fairplayστις 7λεπτες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όταν ο παίκτης μας Μιλοσάβλιεβιτς σφάδαζε στο χορτάρι και πέρασε μέσα από τους σταματημένους ποδοσφαιριστές μας προσπαθώντας να πετύχει γκολ αποδεικνύοντας το πραγματικό του ποδοσφαιρικό ήθος, στον Ειδικό Σύμβουλο του ΠΣΑΠ Τάσο Μπακασέτα, που δεν θέλω να πιστέψω ότι υπέγραψε αυτήν την ανακοίνωση, όπως το ίδιο έκανε και ο Κουρμπέλης, γιατί εθίγησαν τα προσωπικά τους συμφέροντα από τη δήλωση μου που τους αφορούσε προσωπικά μου, γιατί αναφερόμενους σε αυτούς αλλά και στον λαλίστατο με συνεχείς δηλώσεις Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΠ κ. Τασουλή, που θα τον δω προσωπικά, facetoface, σε απόσταση ολίγων εκατοστών την Κυριακή το απόγευμα στη Λάρισα, θέλω να τους δηλώσω ότι θα τους οδηγήσω και στα ποινικά και στα πολιτικά δικαστήρια και θα πάρω από τον καθέναν τουλάχιστον 50 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι, θα τους πάρω τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, ακόμη και τα εσώρουχα τους.

Ρε συνδικαλιστές των επιστολικών ψήφων, τι ειδικό βάρος έχετε στη ζωή σας, εκτός από το να κλωτσάτε για λίγα χρόνια τη μπάλα και αναφέρεστε με τέτοιο χυδαίο τρόπο σε έναν άνθρωπο σαν εμένα, που έχει προσφέρει επί 47 χρόνια στην επιστήμη του ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, κάνει διαλέξεις στις Νομικές Σχολές όλης της χώρας δεκάδες φορές κάθε χρόνο, έχει διοργανώσει φιλανθρωπικές εκστρατείες για τους πρόσφυγες, έχει κάνει προσφορές σε αναξιοπαθούσες ομάδες του πληθυσμού, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του, έχει διοργανώσει συνέδρια για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών με την παρουσία του Προέδρου και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και το κυριότερο έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ στα μέλη του ΠΣΑΠ επί 40 χρόνια για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους;

Ποιοι είσαστε εσείς που για να υπερασπιστείτε τον Αντιπρόεδρο σας τον Κουρμπέλη, που είναι αρχηγός της χειρότερης ομάδας που είχε ο Παναθηναϊκός από ιδρύσεως του, γράφετε αυτή τη χυδαία και συκοφαντική ανακοίνωση για μένα;

Ο Μανωλάς της Νάπολι, ο Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ, ο Σιόβας της Ουέσκα, ο Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ, ο Φορτούνης του Ολυμπιακού του Champions League, ο Κότσιρας της Τρίπολης που έπρεπε να παίζει στην Εθνική αντί για τους ανύπαρκτους κατά την κρίση μου Χατζηδιάκο και Ρότα των ανύπαρκτων ποδοσφαιρικά ολλανδικών ομάδων Φορτούνα Σιτάρντ κλπ, ο Μπέρτος της ΑΕΛ με 300 παιχνίδια στην Super League, που όχι μόνο αδικούνται, αλλά και διασύρονται από τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές των προπονητών της Εθνικής, άλλοτε του Αναστασιάδη και τώρα του Φαν Σιπ, δεν είναι μέλη σας;

Με ποιο ειδικό βάρος εσείς η τελευταία διοίκηση του ΠΣΑΠ, που έχετε ισχυριστεί συκοφαντικά ότι ο πρώην Πρόεδρος Αντωνιάδης, η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού, έκλεβε το ταμείο, στέλνοντας τον στα δικαστήρια, ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος από εσάς Σάκης Δημόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσφυγών εις βάρος ΠΑΕ και οι συνεργάτες του το ΔΣ έκλεβαν τα χρήματα που σας δίνουμε εμείς οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τον έχετε στείλει κατηγορούμενο στα δικαστήρια για κακουργήματα, έχετε το θράσος να γράφετε αυτή την ανακοίνωση για μένα;

Είσαστε τυχεροί που η «συμμαχία» συνασπίστηκε για να μην εκλεγώ Πρόεδρος της Super League, γιατί ο κ. Αυγενάκης θα είχε μάθει το τι ακριβώς κάνει ο ΠΣΑΠ και το πως από το θεσμικό όργανο, που εμπνεύστηκε ο ρομαντικός και ανιδιοτελής και με κοινωνική δράση μέχρι σήμερα Μάλλιαρης, έχει μεταβληθεί κατά τη γνώμη μου σε εισπρακτική εταιρεία και σε δικηγορικό γραφείο.

Ελπίζω και εύχομαι ο Σάκης Δημόπουλος και η παρέα του να έχουν αφήσει υπόλοιπο στο ταμείο του ΠΣΑΠ και να μην παρακαλάτε, όπως έχουν κάνει όλοι όσοι με έχουν συκοφαντήσει μέχρι σήμερα, γιατί τους χαλάω τα σχέδια, για να μην σας κατασχέσω τα σπίτια και βάζετε μπροστά τις οικογένειες και τα παιδιά σας τη στιγμή που θα πρέπει να πληρώσετε.

Υ. Γ. Να πείτε σε αυτόν που σας έγραψε αυτήν την χυδαία και συκοφαντική ανακοίνωση να γράψει και ένα άρθρο για να σας υπερασπιστεί, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε καλέσει έστω για τα μάτια του κόσμου να σας δώσουν εξηγήσεις όλα αυτά τα μέλη σας που έπαιζαν στις ομάδες που κατά τους Εισαγγελείς Εφετών έστηνα τα παιχνίδια από το 2008 έως το 2011 στην τότε Β’ Εθνική και γιατί δεν έχετε καλέσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή μέλος σας που σας ψηφίζει από τον Απόλλωνα Λάρισας που η UEFA τον κατηγορεί ότι είχε στήσει περισσότερα από 30 παιχνίδια, από τον Αιγινιακό, από τον Αγροτικό Αστέρα, από τον Αήττητο Σπατών, από τον Απόλλωνα Πόντου, από την Ηλιούπολη, από τον παλιό Διαγόρα Ρόδου, δεν έχετε καλέσει ούτε ένα ποδοσφαιριστή από αυτούς που έχουν σακατέψει αντιπάλους τους ούτε για να τον επιπλήξετε και για να αποδείξετε ότι εκτός από την οικονομική επιβίωση τη δική σας και των μελών σας, σας ενδιαφέρει η αξιοπιστία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ. 2 Ρε «κύριοι τίποτα» εκτός της ποδοσφαιρικής παρουσία ορισμένων από εσάς στο ποδόσφαιρο ποιος έχει ανάγκη από δημοσιότητα; Έχω παραστεί από το 1975 ως δικηγόρος υπερασπίσεως μέχρι σήμερα σε όλες τις ποινικές δίκες που έχουν απασχολήσει επί μήνες όλη την ελληνική κοινωνική ζωή. Είμαι κάθε μέρα στα δικαστήρια τα τελευταία 47 χρόνια και παρίσταμαι σε τουλάχιστον 3 δίκες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Έχω δώσει εξαιτίας της επιστημονικής μου καταρτίσεως και της επιστημονικής μου αποδοχής προσωπικές συνεντεύξεις σε όλους τους μεγάλους δημοσιογράφους περισσότερες από 100 φορές. Μου έχουν γίνει προσωπικά αφιερώματα με προβολή σε εξώφυλλα περιοδικών εκατοντάδες φορές. Και το κυριότερο έχω καταστήσει το επώνυμο μου συνώνυμο του λειτουργήματος του δικηγόρου.

Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο δεν μου έδωσε ποτέ θετική δημοσιότητα, αλλά μόνο αρνητική, γιατί ενώ στην επιστήμη μου συνυπάρχω με δικαστές, εισαγγελείς και εκλεκτούς δικηγόρους, η παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο με έχει φέρει απέναντι σε κακοποιούς ιδιοκτήτες, στοιχηματζήδες ιδιοκτήτες και κάποιους σαν κι εσάς, που με ελάχιστες εξαιρέσεις, αν σας δώσω 2 λέξεις από την καθαρεύουσα, είτε δεν θα καταλάβετε το νόημα τους, αλλά σίγουρα δεν θα μπορείτε να κάνετε μια πρόταση. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει».

Σκέψεις προσφυγής στα δικαστήρια και από ΑΕΚ

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αποζημίωση για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος των διεθνών της ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ενωση θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τα μέσα που της παρέχει ο νόμος εναντίον του γνωστού δικηγόρου για τις απαξιωτικές δηλώσεις του για την Εθνική ομάδα και συγκεκριμένα για τα σημεία που θίγει την αξία των δικών της διεθνών ποδοσφαιριστών.

Στις προθέσεις της ΑΕΚ είναι να κινηθεί εναντίον του Κούγια και με αγωγή για απόπειρα μείωσης της προσωπικότητας αλλά και της ποδοσφαιρικής αξίας των διεθνών της παικτών, που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Στο σκέλος εκείνο που στην Ένωση θεωρούν πως προκαλεί ζημία στην πραγματική περιουσία της ομάδας, που δεν είναι άλλη από την αξία των ποδοσφαιριστών της, είτε αυτός λέγεται Σβάρνας, είτε Μάνταλος, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Για την υπόθεση έχει ήδη δοθεί εντολή στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να κυνηγήσει την υπόθεση μέχρι τέλους, τόσο στα ποινικά, όσο και στα αστικά δικαστήρια και μάλιστα από πλευράς ΑΕΚ τονίζεται πως θα διεκδικήσουν την μεγαλύτερη δυνατή αποζημίωση.

Η απάντηση Κούγια στην Ενωση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ απάντησε στην ΑΕΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

1. Μόνο και μόνο η αναφορά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι με τις δηλώσεις μου για την Εθνική και γι αυτούς που παίζουν, αλλά και γι αυτούς άδικα που δεν παίζουν, «μειώθηκε» η οικονομική αξία των ποδοσφαιριστών της και γι αυτό θα μου κάνουν αγωγή, αποδεικνύει ότι όσα είπα είναι αλήθεια από την αρχή μέχρι το τέλος.

Την ΑΕΚ δηλαδή δεν την ενδιαφέρει η εικόνα της Εθνικής και το ότι δεν μπορεί να κερδίσει με αυτούς τους παίκτες εθνικές ομάδες επιπέδου Κοσσόβου και Μολδαβίας, αλλά την ενδιαφέρει μόνο πως μέσω της Εθνικής, ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ, θα αυξηθεί η οικονομική αξία των ποδοσφαιριστών της, για να τους πουλήσει.

2. Όσον αφορά το μέρος της ανακοινώσεως της ΑΕΚ ότι θα κάνουν αγωγή για την, κατά την άποψη τους εξαιτίας της ανακοινώσεως μου, προσβολή της προσωπικότητος των ποδοσφαιριστών που ανέφερα, τους συμβουλεύω να αλλάξουν το νομικό επιτελείο, το οποίο απ’ ότι γνωρίζω από τα δικαστήρια αποτελείται από ένα μέλος, τη σεβάσμια καθ’ όλα και λόγω ηλικίας κυρία Ρίζου, άλλωστε αγωγή για την προσβολή της προσωπικότητος του μπορεί να κάνει μόνο αυτός ο οποίος θίγεται εις βάρος αυτού ο οποίος τον προσέβαλε και έθιξε την τιμή και την υπόληψη του και όχι ο εργοδότης του, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η σεβάσμια συνάδελφος αξιολόγησε ως προσβολή της προσωπικότητος τη δήλωση μου ότι «είναι αδιανόητο να παίζει ο Σβάρνας στην Εθνική που ήταν αναπληρωματικός του Λισγάρα και του Καρασαλίδη στην Ξάνθη μέχρι πριν ένα χρόνο και να μην αγωνίζονται ο Μανωλάς της Νάπολι, ο Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ και ο Σιόβας που τα τελευταία 5 χρόνια είναι αναντικατάστατος σε ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος».

Όσον αφορά την αναφορά μου στον Μάνταλο και την ανεπιτυχή προσπάθεια της ΑΕΚ να τον ξεφορτωθεί, τους παραπέμπω στα όσα γράφει καθημερινά η συλλογική τους εφημερίδα Ώρα για Σπορ και όσα έχουν γράψει κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΑΕΚ σε όλες τις γνωστές αθλητικές εφημερίδες.

Για την απειλή τους ότι θα κάνουν καταγγελία στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ θέλω να τους δηλώσω για άλλη μια φορά ότι τη στημένη διαδρομή Μπλούνας (με μισθό 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα όταν είναι νηφάλιος από τις συνήθειες του) – Δέδες (15 χιλιάδες ευρώ το μήνα για να έχει η ΕΠΟ την εικόνα που έχει)– Λαΐνης (με τη γνωστή καταγωγή από την Κολοπετινίτσα για να ασκεί πειθαρχικές διώξεις μόνο σε μένα και σε κάνα δυο ακόμη που λέμε την αλήθεια για να μας βουλώσει το στόμα) την έχω νιώσει πολλά χρόνια στο πετσί μου, αλλά αυτή τη φορά δεν έχω μείνει με σταυρωμένα χέρια και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσουν όλοι.

Αλήθεια κύριοι στην ΑΕΚ, όταν σε αυτήν την Εθνική παίζουν αυτοί που παίζουν, οι άλλοι που είτε είναι κομμένοι για γελοίους λόγους, αλλά στην πραγματικότητα έχουν κοπεί γιατί είναι ανεξάρτητοι οικονομικά, είναι κορυφαίοι ποδοσφαιρικά, αφού παίζουν σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κι έχουν το θάρρος σαν κι εμένα, που επίσης είμαι χορτασμένος σε όλα, και λένε όπως και εγώ τα πράγματα με το όνομα τους για το τι συμβαίνει σε αυτήν την Εθνική Ελλάδος, πόσο προσβεβλημένοι πρέπει να νιώθουν στην προσωπικότητα τους;

Πόσο προσβεβλημένος στην προσωπικότητα του πρέπει να νιώθει ο Φορτούνης, όταν είναι αναπληρωματικός αυτού του Μάνταλου ή του Ειδικού Συμβούλου του ΠΣΑΠ, συμπαθέστατου κατά τα άλλα, Μπακασέτα;

Πόσο προσβεβλημένος πρέπει να νιώθει ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός χαφ τα τελευταία χρόνια Μπουχαλάκης, όταν είναι αναπληρωματικός του άλλου Αντιπροέδρου του ΠΣΑΠ και χωρίς καμία διάκριση είτε με την ομάδα του είτε με την Εθνική ομάδα Κουρμπέλη;

Πόσο προσβεβλημένος πρέπει να νιώθει ο καλύτερος δεξιός μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος ο Κότσιρας όταν βλέπει στη θέση να αγωνίζεται ένας στόπερ, που παίζει σε μια μέτρια ολλανδική ομάδα και προέρχεται από ένα χρόνο αποχή από τα γήπεδα λόγω χιαστού, ο Χατζηδιάκος;

Πόσο προσβεβλημένος πρέπει να νιώθει ο δεξιός μπακ της ομάδας μου Μανώλης Μπέρτος με 300 συμμετοχές στην Super League, όταν σε αυτή την Εθνική ομάδα δεν έχει κληθεί ούτε μια φορά και καλείται ένας Ρότα, ο οποίος αγωνίζεται στην παγκοσμίως άγνωστη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος Φορτούνα Σιτάρντ;

Δυστυχώς κύριοι του ΔΣ της ΑΕΚ, που χθες στα δικαστήρια των Αθηνών για μια άλλη σας ανακοίνωση φέρατε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον κακομοίρη εκπρόσωπο τύπου κ. Δημάτο, δεν θα γλιτώσετε ούτε εσείς ούτε ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την παρουσία μου και τις τοποθετήσεις μου και η ομάδα μου δεν πρόκειται ποτέ να υποβιβαστεί, όπως προαναγγέλλει κάθε χρόνο ο ιδιοκτήτης σας, όσους δανεικούς κι αν δώσετε στη Λαμία και επειδή δεν έχω ανάγκη κανένα από εσάς λόγω της οικονομικής δύναμης, που μου έχει δώσει η επιστήμη μου, θα με βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας.

Για την άλλη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε την αγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη εις βάρος μου, πιστεύω να σας έχει ενημερώσει το νομικό επιτελείο σας αποτελούμενο από τη σεβάσμια συνάδελφο, αλλά δεν πειράζει, για αυτήν την απόφαση και τι σημασία έχει θα αναφερθώ από βδομάδα».

Η επίμαχη τοποθέτηση Κούγια

Ολα άρχισαν εξαιτίας της δήλωσης του Αλέξη Κούγια μια ημέρα μετά την ισοπαλία της Εθνικής ομάδας με το Κόσοβο. Αναλυτικά ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ανέφερε: «Είμαι 40 χρόνια συνιδιοκτήτης, ιδιοκτήτης κι έχω διοικήσει ιστορικές ομάδες της Super League (Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, ΑΕΛ). Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ επαγγελματική, αφού είναι γνωστό σε ποιο επιστημονικό τομέα διακρίνομαι εδώ και 47 χρόνια, αλλά παθολογική. Στηρίζω οικονομικά εκτός από τις ομάδες μου και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχοντας δώσει μέχρι τώρα περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Έχω πανηγυρίσει σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2004 και δεν ανέχομαι να έχει καταντήσει η Εθνική μας ομάδα από τις επιλογές αυτής της τραγικής διοικήσεως Γραμμένου – Δέδε και των υπολοίπων μελών επιλογών του Γιάννη Παπαδόπουλου και αυτού που τον στηρίζει, γραφείο προωθήσεως μετριοτάτων ποδοσφαιριστών που τους εκπροσωπούν συγκεκριμένοι μάνατζερς με τη μέθοδο της διεθνοποιήσεως τους.

Από που κι ως που και με ποια κριτήρια φορούν την τιμημένη γαλανόλευκη φανέλα ένας Χατζηδιάκος, που τελευταία τον βλέπουμε και δεξιό μπακ, ο συμπαθέστατος Σβάρνας που ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο αναπληρωματικός του Λισγάρα και του Καρασαλίδη στην Ξάνθη, ένας Παυλίδης που μέχρι τώρα σε περισσότερους από 10 αγώνες έχει δει το τέρμα μόνο μία φορά και ο συμπαθέστατος Μπακασέτας τον οποίο στα καλύτερα του χρόνια ο ποδοσφαιρικός οργανισμός της ΑΕΚ δεν τον θεώρησε ικανό να του δώσει συμβόλαιο 250 χιλιάδων ευρώ, αφήνοντας τον εκτός αγώνων για να τον πείσει να υπογράψει ανανέωση με λιγότερα;

Ποιος είναι αυτός ο Ρότα που φόρεσε το εθνόσημο στον προηγούμενο αγώνα και ήταν στον πάγκο χτες;

Ποιος μάνατζερ εκπροσωπεί τον Φούντα;

Πως είναι δυνατόν να παίζει σέντερ μπακ στην Εθνική ο Σταφυλίδης;

Θα ήθελα να μου εξηγήσουν γιατί οι βασικοί στους προηγούμενους αγώνες Μπάρκας και Πέλκας έχουν μεταβληθεί σε παγκίτες.

Μήπως γιατί ο σκοπός που προηγουμένως ήταν βασικοί επετεύχθη, δηλαδή πήραν μεταγραφή και κονόμησαν οι γνωστοί μάνατζερς τους;

Πως είναι δυνατόν να μην αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα οι εκ των κορυφαίων στόπερ της Ευρώπης Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας;

Πως είναι δυνατόν να μην ξεκινά βασικός στη Εθνική ομάδα ο δίμετρος αριστεροπόδαρος και πλέον βελτιωμένος τα τελευταία 2 χρόνια Έλληνας ποδοσφαιριστής, μόνιμα διακρινόμενος σε αγώνες Champions League, Μπουχαλάκης και να θεωρούνται αναντικατάστατοι ο ανύπαρκτος διεθνώς Κουρμπέλης και ο εξτρεμ Ζεκα;

Πως είναι δυνατόν να μην είναι βασικός στην Εθνική ο καλύτερος Έλληνας τα τελευταία 10 χρόνια Φορτούνης σε μια Εθνική που ψάχνει να βρει ένα γκολ σε 5 ημίχρονα, όταν έχει γεμίσει με γκολ όλες τις ομάδες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και σε διεθνή παιχνίδια και είναι και ο τελευταίος που έχει βάλει κανονικό γκολ με την Εθνική ομάδα, γιατί τα άλλα έχουν μπει με πέναλτι, και αγωνίζεται βασικός ο τραγικός τα τελευταία 2 χρόνια Μάνταλος, αναπληρωματικός ακόμα και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τον οποίο αγωνίζεται η ΑΕΚ να ξεφορτωθεί και δεν μπορεί ή το πιο αργό δεκάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Μπακασέτας;

Πως είναι δυνατόν αν είναι βασικός στην Εθνική ομάδα ο Λημνιός με 1 γκολ σε 200 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα κα να μην αγωνίζεται ο Μασούρας με δεκάδες γκολ στην Ελλάδα, αλλά και ακόμη στο Champions League;

Επιτέλους κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς που επέλεξαν έναν ανύπαρκτο προπονητικά πρώην μεγάλο παίκτη, τον κ. Φαν Σιπ και σε αυτούς που του επιβάλουν ποιους παίκτες πρέπει να χρησιμοποιεί, για να γίνονται διεθνείς και να παίρνουν μεταγραφές, ότι αυτό το συνονθύλευμα, που δεν μπορεί να πετύχει ένα γκολ σε 3 ημίχρονα στη Μολδαβία και στο Κόσσοβο, δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά ανήκει σε όλους εμάς τους υπολοίπους που είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και για οτιδήποτε εμφανίζεται διεθνώς με την ελληνική σημαία, ανήκει σε όλους εμάς που αγαπούμε παθολογικά το ποδόσφαιρο και δεν το βλέπουμε ως μέσο επιβίωσης και ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν οπαδοί της Εθνικής στο γήπεδο για να τους αποδοκιμάσουν, γιατί μας ντροπιάζουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν, αλλά όλοι εμείς όλους αυτούς τους ονομάζουμε ξεφτιλισμένους.

Υ.Γ. Αμφιβάλλω αν τα 50 χιλιάδες ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα ο Φαν Σιπ για να παρουσιάζει αυτό το εξευτελιστικό συνονθύλευμα πηγαίνουν μόνο στη δική του τσέπη, όπως επίσης συνειδησιακά είμαι βέβαιος ότι κάποιοι στο περιβάλλον της ΕΠΟ, ειδικά στο βρώμικο παρασκήνιο, βγάζουν πολύ μεγάλα μεροκάματα με τη διεθνοποίηση αυτών των μέτριων ποδοσφαιριστών, που έχουν γίνει βασικοί και αναντικατάστατοι στην Εθνική ομάδα και με τις μεταγραφές τους».

εθνική ΕλλάδαςΑλέξης ΚούγιαςΕΠΟΕθνική ομάδα