Αθλητισμός|18.10.2020 16:32

Premier League: Μοιράστηκαν βαθμούς Έβερτον και Λίβερπουλ - Φόβοι για χιαστό ο Φαν Ντάικ

Newsroom

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ είχε κυριολεκτικά τα πάντα. Πολλά γκολ, ανατροπές, τραυματισμούς, δοκάρια, φοβερό ρυθμό και εξέλιξη θρίλερ στο τέλος με ακυρωθέν γκολ του Χέντερσον μέσω VAR στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Έβερτον έδειξε φέτος ότι έχει ότι χρειάζεται για να κοιτάξει στα μάτια την Λίβερπουλ, δεν κατάφερε να την κερδίσει για πρώτη φορά μετά το 2010, αλλά τουλάχιστον διατήρησε το φετινό της αήττητο (2-2) και την θέση της στην κορυφή της Premier League. 

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους κόκκινους, όταν στο τρίτο λεπτό ο Ρόμπερτσον με μία από τις κλασικές του κούρσες σέρβιρε την μπάλα στον Μανέ, ο οποίος με βολέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1 (3’). Ωστόσο, η Λίβερπουλ που έπαιζε δίχως τον Άλισον έχασε μερικά λεπτά αργότερα με τραυματισμό τον Φαν Ντάικ (11’) κάτι που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην οικονομία του ματς. 

Η απουσία του Ολλανδού φάνηκε λίγο αργότερα όταν ο Κιν πήδηξε πιο ψηλά από όλους και μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε με κεφαλιά το 1-1 (19’), με την Λίβερπουλ να είναι πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά να μην μπορεί να πάρει ξανά το προβάδισμα σε ευκαιρίες που είχε με τους Αλεξάντερ-Άρνολντ Τιάγκο και Μανέ.

Η Έβερτον άγγιξε σε δύο φορές το 2-1, όμως η κεφαλιά του Ρισάρλισον σταμάτησε στο δοκάρι (61’), ενώ τρία λεπτά όχι ο Αντριάν είπε όχι στον Χάμες Ροντρίγκες (64’) που για μία ακόμα φορά ήταν ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα του Αντσελότι. Η Λίβερπουλ έμοιαζε να ψάχνεται στο γήπεδο, όμως ένα απευθείας βολέ του Σαλάχ (71’) μετά από διώξιμο της άμυνας έκανε το 1-2, που όμως δεν άντεξε για πολύ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η σέντρα ακριβείας του Ντιν βρήκε το κεφάλι του Κάλβερτ-Λιούιν, ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου (2-2), με το ματς να παίρνει άγρια ομορφιά. Ο Ρισάρλισον αποβλήθηκε στο 90ό λεπτό, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λίβερπουλ λίγο έλειψε να κλέψει το ματς όπως και πέρσι. Ο Χέντερσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το VAR έδειξε ότι υπήρχε οριακό οφσάιντ στον Μανέ στο ξεκίνημα της φάσης με το 2-2 να μένει ως το τέλος σε ένα χιτσκοκικό ντέρμπι.

Σοκ με Φαν Ντάικ

Την ίδια ώρα τεράστιο πλήγμα για την προσπάθεια της Λίβερπουλ να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Premier League αποτελεί ο τραυματισμός του Ολλανδού αμυντικού Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στυλοβάτης των πρωταθλητών Αγγλίας υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, κάτι το οποίο συνεπάγεται με απουσία 7-8 μηνών από τα γήπεδα.

Ο Ολλανδός αμυντικός τραυματίστηκε από… δολοφονικό τάκλιν του τερματοφύλακα της Έβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ σε φάση που ενώ αρχικά είχε υποδειχθεί πέναλτι, το οποίο πάρθηκε πίσω μετά από υπόδειξη του VAR, με τον ρέφερι ωστόσο να ξεχνάει να τιμωρήσει τον τερματοφύλακα των ζαχαρωτών.

Premier LeagueΒίρτζιλ φαν ΝτάικΛίβερπουλΕβερτον