Αθλητισμός|18.10.2020 16:32

Serie A: Η Μίλαν με δύο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς νίκησε την Ίντερ - «Αφεντικό» στο Μιλάνο

Newsroom

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον αειθαλή, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Με δύο γκολ στο derby χάρισε στην Μίλαν την πρώτη «εκτός έδρας» νίκη σε βάρος της Ιντερ από το 2010, έγινε ο γηραιότερος που βάζει γκολ στην ‘αιώνια κόντρα’ και έστειλε τους Rossoneri στην κορυφή της Serie A έπειτα από τέσσερρις αγωνιστικές. Στο +5 είναι πλέον η Μίλαν από τους Nerazzurri για τους οποίους μείωσε ο Ρομέλου Λουκάκου.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να πάρει άγριο ρθυμό το ματς. Στο 13’ ο Ιμπραΐμοβιτς έφυγε στο ξέφωτο και μπήκε στην περιοχή και ο Κολάροβ τον έριξε καθαρά από πίσω. Ο Σουηδός νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον expert του είδους, Χαντάνοβιτς, όμως στην επαναφορά ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε.

Το 0-1 διατηρήθηκε μόλις για τρία λεπτά, αφού ο Ραφαέλ Λεάο ξεφορτώθηκε εκπληκτικά τον Ντ’ Αμπρόζιο και με το αριστερό είπε πάρε-βάλε στον Ζλάταν, ο οποίος έκανε πολύ εύκολα το 0-2.

Η Ιντερ προσπάθησε να αντιδράσει, η Μίλαν κατάφερνε να κρατήσει χαμηλό τον ρυθμό, όμως οι παίκτες του Κόντε βρήκαν τρόπο να μπουν στο ματς στο 29’ όταν ο Πέρισιτς γύρισε από αριστερά, ο Ντοναρούμα βρήκε την μπάλα τόσο όσο να μπερδέψει Ρομανιόλι και Ερναντέζ και ο Λουκάκου σκόραρε πολύ εύκολα (1-2).

Μόλις τρία λεπτά μετά οι Nerazzurri είχαν δύο φάσεις μέσα σε μερικές στιγμές καθώς ο Κίερ έκοψε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες και ο Μπαρέλα μόνος μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά ο Ντοναρούμα μπλόκαρε. Στις καθυστερήσεις, ύστερα από κόρνερ του Μπρόζοβιτς ο Λουκάκου σηκώθηκε μόνος αλλά στην κεφαλιά του η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Πιόλι κάθισαν εμφανώς πιο πίσω και περίμεναν να χτυπήσουν στην κόντρα την Ιντερ, που έμοιαζε να τα περιμένει όλα από τον σκόρερ της. Η πρώτη φάση ήρθε στο 56’ με το σουτ του Λεάο για τους Rossoneri, τους οποίους βοήθησε αδιανότητα με τα κατεβάσματα και το κράτημα της μπάλας ο 39χρονος, Ζλάταν. Στο 60’ η μπαλιά πάνω από την άμυνα βρήκε τον εξαιρετικό, Χακίμι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις έξω και στο 72’ η Μίλαν επέστρεψε με τον Κρούνιτς να μην βρίσκει στόχο με το αριστερό εντός περιοχής.

Οι παίκτες του Κόντε ζήτησαν πέναλτι σε πεντακάθαρη βουτιά του Λουκάκου, ο οποίος υποδείχθηκε και οφσάιντ. Ο Βέλγος είχε δύο καλές στιγμές στο φινάλε όμως στη μία έστειλε την μπάλα έξω και στην άλλη το τακουνάκι του μπλόκαρε ο Ντοναρούμα για να κρατήσει το 1-2.

Πηγή: sdna.gr

Serie AΙντερΜίλανΖλάταν Ιμπραΐμοβιτς