Αθλητισμός|28.10.2018 20:08

Super League: Λύτρωση στο φινάλε για την Λαμία!

Κώστας Γουλής

Από τον… περίπατο της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο, στο απίστευτο «θρίλερ» του β’ μέρους μετά την αντίδραση του Λεβαδειακού κι από το γκολ νίκης του Αντέτζο στο 83’, στις απίστευτες ευκαιρίες των Σαβαντογκό και Νανγκίς στις καθυστερήσεις, το ντέρμπι της Ρούμελης τα είχε όλα, αλλά έναν και μόνο νικητή: Τη Λαμία, που επικράτησε εντέλει με 3-2 σε ένα παιχνίδι διαφήμιση και με 9 βαθμούς πλέον στο… σακούλι, «σκαρφάλωσε» (προσωρινά) στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» της Βοιωτίας -στο ντεμπούτο του Ιταλού Τζουζέπε Σανίνο στην άκρη του πάγκο τους- γνώρισαν την 5η ήττα τους σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, παραμένοντας κολλημένοι στη 15η θέση με μόλις 3 πόντους.

Το γειτονικό ντέρμπι ξεκίνησε στα… κόκκινα με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 5’ ο Σαράνοφ πρόλαβε να κλείσει το οπτικό πεδίο του Σουμπίνιο (μετά την ασταθέστατη απόκρουση του Αντέτζο) απομακρύνοντας το κοντινό πλασέ του, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της Λαμίας είπε νέο «όχι» στον Βραζιλιάνο, διώχνοντας με τα πόδια το πλασέ του απ’ το ύψος του πέναλτι.

Αφού απέφυγε το… πατατράκ στα πρώτα λεπτά, η Λαμία βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 11’ με σκαστή κεφαλιά του Μπερτόλιο από υποδειγματική σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου. Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα κι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, ξανά με αργεντίνικη «σφραγίδα»: Ο Καραμάνος έφυγε στην πλάτη του Ζησόπουλου, έβγαλε χαμηλή σέντρα στον Μπαράλες κι ο Αργεντινός φορ με κοντινή προβολή έκανε το 2-0. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, η Λαμία έκανε ότι… ήθελε στο γήπεδο και θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αν η μπάλα έκανε το… χατίρι του Πλιάτσικα και δεν εξοστρακιζόταν στο οριζόντιο δοκάρι μετά το απίθανο σουτ του έμπειρου άσου από 40 μέτρα.

«Ξύπνησε» στο β’, αλλά…

Στο β’ ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε με διάθεση να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι. Και το βρήκε με το κοντινό πλασέ του Νανγκίς στο 60’, σε μία φάση που «κοιμήθηκε» όλη η άμυνα των γηπεδούχων. Το τέρμα των Βοιωτών, άγχωσε τους Λαμιώτες που οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, χωρίς να έχουν πλέον το γήπεδο τον (κομβικό στη μεσαία γραμμή) Μπλάζιτς, που βγήκε από το 57’ λόγω τραυματισμού. Η πίεση του Λεβαδειακού και τα ρίσκα του Σανίνο που φόρτωσε μεσοεπιθετικά την ομάδα του, δικαιώθηκαν στο 81’ με την καρφωτή κεφαλιά του Γιακουμάκη, όμως η Λαμία και ο Αντέτζο είχαν τον τελευταίο λόγο στο ματς.

Στο 83’, από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη ο Νιγηριανός στόπερ έβαλε και τον… Φαβάρο στα δίκτυα με καρφωτή κεφαλιά, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις, ο Λεβαδειακος (που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 89’, λόγω αποβολής του Καραχάλιου) έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες με τους Σαβαντογκό και Νανγκίς για να «κλέψει» το βαθμό κι επιστρέφει για πέμπτη φορά φέτος με άδεια χέρια στη βάση του…

Στα αξιοσημείωτα, η δυσαρέσκεια του Σουμπίνιο τη στιγμή της αλλαγής του, καθώς δεν έδωσε το χέρι του στον Σανίνο, με τον Ιταλό ωστόσο, να τον καλύπτει στις δηλώσεις του μετά το ματς, λέγοντας πως «…δεν είδα κάτι».

Με πολλά λάθη η διαιτησία του Κουτσιαύτη (Αρτας), ιδίως στο πειθαρχικό κομμάτι.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς (57’ λ. τρ. Σκόνδρας), Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόλιο (78’ Οσμάν), Επστάιν (70’ Καραγκούνης), Μπαράλες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζ. Σανίνο, 4-3-3): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεχού (66’ Φαβάρο), Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (79’ Γιακουμάκης), Καραχάλιος, Σουμπίνιο (69’ Στανόγεβιτς), Νανγκίς, Σαβαντογκό, Μαρκόβσκι. 

ΛαμίαSuper League 1Λεβαδιακός