Αθλητισμός|21.10.2020 07:53

Champions League: Με «κεραυνό» του Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ άλωσε ξανά το Παρίσι - Ολα τα γκολ

Newsroom

Το Champions League επέστρεψε γεμίζοντας το βράδυ της Τρίτης (20/10) με γκολ, σασπένς, ωραία παιχνίδια, ρεκόρ, συγκινήσεις, μέχρι και... γεμάτα πέταλα παρά την πανδημία του κορονοϊού! Στο ντέρμπι της βραδιάς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατόρθωσε να αλώσει ξανά το Παρίσι επικρατώντας 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν με καταπληκτικό γκολ του Ράσφορντ στο 87'. Η Μπαρτσελόνα έκανε... πάρτι (5-1) στο Καμπ Νόου με την Φερεντσβάρος, όπως και η Λάτσιο με τη Ντόρτμουντ στο Ολίμπικο (3-1). Πανηγύρισαν επίσης, Γιουβέντους, Λειψία, Κλαμπ Μπριζ, ενώ στην ισοπαλία έμειναν οι πρωτάρες Ρεν και Κρασνοντάρ, όπως και η Τσέλσι με τη Σεβίλλη.

Για τον 8ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το έκανε ξανά. Ενάμιση χρόνο μετά την επική επικράτηση-πρόκριση στην έδρα της Παρί, έφυγε από το Παρκ ντε Πρενς με το τρίποντο καθώς επικράτησε 2-1 χάρη σε έναν κεραυνό του Ράσφορντ, ο οποίος είχε πετύχει το καθοριστικό γκολ της πρόκρισης στις καθυστερήσεις τον Μάρτιο του 2019. Προηγουμένως ο Ντε Χέα είχε κρατήσει όρθια της Γιουνάιτεντ με τις επεμβάσεις του. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λειψία έδειξε ωριμότητα και «καθάρισε» (2-0) με συνοπτικές διαδικασίες την Μπασακσεχίρ με δύο γκολ του Ανχελίνιο μέχρι το 20'. 

Για τον 7ο όμιλο η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα από το Κίεβο καθώς επικράτησε 2-0 της Ντινάμο του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ο Αλβάρο Μοράτα ντύθηκε... Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν απών λόγο κορονοϊού, και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στη νέα του ομάδα, ενώ για τον ίδιο όμιλο άνετα κέρδισε (5-1) και η Μπαρτσελονα τη Φερεντβάρος στο Καμπ Νόου. Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς κι έγραψε ιστορία καθώς βρήκε δίχτυα για 16η σερί χρονιά στο Champions League σε ένα μοναδικό ρεκόρ που δεν έχει προηγούμενο! Μέχρι και ο Ντεμπελέ σκόραρε αλλά μελανό σημείο για την Μπάρτσα ήταν η αποβολή του Ζεράρ Πικέ, ο οποίος θα απουσιάσει από επερχόμενο ντέρμπι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Στον 6ο όμιλο, η επιστροφή της Λάτσιο στο Champions League έπειτα από 13 χρόνια ήταν ηχηρή καθώς οι «λατσιάλι» νίκησαν 3-1 την Ντόρτμουντ με σόου του Ιμόμπιλε που είχε ένα γκολ και μια ασίστ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπριζ πέρασε νικηφόρα (1-2) από την έδρα της Ζενίτ χάρη σε γκολ του 19χρονου Ντε Κετελάρε, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του και μάλιστα με... buzzer beater στο φινάλε.

Τέλος, στον 5ο όμιλο δεν υπήρξε νικητής καθώς οι μεν πρωτάρες στους ομίλους Ρεν και Κρασνοντάρ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε ένα ωραίο ματς, οι δε Τσέλσι και Σεβίλλη κόλλησαν στο μηδέν σε έναν κάκιστο αγώνα. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το σχεδόν ασφυκτικά γεμάτο πέταλο των οπαδών της Ρεν που κυριολεκτικά ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει (και) στη Γαλλία!

Αποτελέσματα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου

5ος Ομιλος

Τσέλσι - Σεβίλλη 0-0

Ρεν - Κράσνονταρ 1-1 (56' πέν. Γκιρασί - 59' Ραμίρες)

6ος Ομιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Μπριζ 1-2 (74' αυτ. Χόρβατ - 63' Ντενίς, 93' Ντε Κετελάρε)

Λάτσιο - Ντόρτμουντ 3-1 (6' Ιμόμπιλε, 23' Χιτς, 76' Ακπρό - 71' Χάαλαντ)

7ος Ομιλος

Ντιναμό Κιέβου - Γιουβέντους 0-2 (46', 84' Μοράτα)

Μπαρτσελόνα - Φερεντσβάρος 5-1 (27' πέν. Μέσι, 42' Ανσού Φάτι, 53' Κοουτίνιο, 82' Πέδρι, 88' Ντεμπελέ - 70' πεν. Καράτιν)

8ος Ομιλος

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (55' αυτ. Μαρσιάλ - 23' πεν. Μπρ. Φερνάντες, 87' Ράσφορντ)

Λειψία - Μπασακσεχίρ 2-0 (16', 20' Ανχελίνιο)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

1ος Ομιλος

19.55 Σάλτσμπουργκ - Λοκομοτίβ Μόσχας

22.00 Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης

2ος Ομιλος

19.55 Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ

22.00 Ιντερ - Γκλάντμπαχ

3ος Ομιλος

22.00 Ολυμπιακός - Μαρσέιγ

22.00 Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο

4ος Όμιλος

22.00 Αγιαξ - Λίβερπουλ

22.00 Μίντιλαντ - Αταλάντα

ΦερεντσβάροςΤσέλσιΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛειψίαΡενChampions LeagueΛάτσιοΜπασακσεχίρΜπορούσια ΝτόρτμουντΠαρί Σεν ΖερμένΜπαρτσελόναΣεβίλληΚρασνοντάρ