Αθλητισμός|21.10.2020 22:22

Μεγάλη νίκη της Σάκκαρη απέναντι σε τενίστρια του Top 5!

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε σε straight sets την Ελίνα Σβιτολίνα, Νο.5 στον κόσμο, και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά στην Οστράβα. Σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις της για την τρέχουσα σεζόν, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 26χρονης Ουκρανής με 6-3, 6-3 σε μόλις 76 λεπτά και θα αναμετρηθεί με μια εκ των Ονς Τζαμπέρ και Γέλενα Οσταπένκο.

Ηταν μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση από τη Σάκκαρη, η οποία είχε 32-4 winners υπέρ της! Η Σάκκαρη μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε της αντιπάλου της με 3-0 με δύο μπρέικ. Και μπορεί να έχασε δύο σερί γκέιμ, όμως δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της και με νέο μπρέικ στο 5-3 έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της.

Δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της ούτε στο δεύτερο σετ, όταν έμεινε πίσω με μπρέικ (1-2). Αμεσα βρήκε απάντηση για το 2-2 και στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ μετέτρεψε το 4-3 σε 5-3. Στο φινάλε η Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες τον αγώνα και να περάσει στον τρίτο της εφετινό προημιτελικό.

Ηταν η δέκατη νίκη της Σάκκαρη (τρίτη φετινή) επί αντιπάλου που βρίσκεται στο Top 10, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλα τα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις.

T

Μαρία ΣάκκαρηΕλίνα ΣβιτόλιναWTA ΟστράβαΤένις