Αθλητισμός|23.10.2020 14:57

Ο θρυλικός Λεντλ για τον Τσιτσιπά: «Παίζει το σωστό τένις για να διαδεχθεί το Big 3»

Newsroom

Το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά έπλεξε ο θρυλικός Ιβάν Λεντλ. Ο άλλοτε κορυφαίος τενίστας στον κόσμο και νυν προπονητής δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Ελληνας πρωταθλητής έχει όλα στοιχεία για να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο τένις στη μετά Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς εποχή. Σε μια συζήτηση στο Craig Shapiro Tennis Podcast, ο 60χρονος γεννημένος στην Οστράβα, Τσεχοαμερικάνος -κάτοχος οχτώ τίτλων Grand Slam- τόνισε ότι ο Τσιτσιπάς «είναι ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για να διαδεχθούν το Big 3».  

Ο Ιβαν Λεντλ είπε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ο Τσιτσιπάς παίζει τένις με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα νεαρά παιδιά που παίζουν έτσι, όπως είναι ο Ντένις Σαποβάλοφ. Είναι όμως ακόμα νωρίς και για τους δύο. Μόλις αποκτήσουν εμπειρία και σταματήσουν να κάνουν πάρα πολλά λάθη, θα είναι πολύ δύσκολο να νικηθούν. Ο Τσιτσιπάς είναι ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για να διαδεχθούν το Big 3,με την προϋπόθεση ότι πρέπει να γίνει πιο συνεπής».

Αναφορικά με τον ημιτελικό του Roland Garros μεταξύ Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά, ο Λεντλ, ο οποίος έχει φτάσει σε 18 τελικούς Grand Slam και συνολικά έχει κατακτήσει 96 τίτλους σχολίασε: «Σκέφτηκα πριν από τους ημιτελικούς του γαλλικού Open ότι στον αγώνα του Τζόκοβιτς εναντίον του Τσιτσιπά υπήρχε η πιθανότητα να είναι μια μεγάλη μάχη. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν μπορούσε να το διαχειριστεί στο τέλος. Ημουν έκπληκτος ότι ο Νόβακ έχασε το τέταρτο σετ».

ΤένιςΙβάν ΛεντλΣτέφανος Τσιτσιπάς