Αθλητισμός|24.10.2020 23:42

Super League: Σοκ στις καθυστερήσεις για τον Παναθηναϊκό, «έκλεψε» τον βαθμό ο Βόλος

Newsroom

Ο Βόλος «έκλεψε» στις καθυστερήσεις τον βαθμό από τον Παναθηναϊκό στο OAKA, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 92' για τη Super League. Αυτή είναι η πρώτη φορά στα 62 χρόνια του πρωταθλήματος που ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια του. O Μπαρτόλο στο 92’ ισοφάρισε το γκολ του Καρλίτος στο 56’ σε ένα ματς που οι πράσινοι έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στην τελευταία φάση του ματς.

Στο ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι από προηγούμενα ματς, ήταν πιο σοβαροί, απειλήθηκαν ελάχιστα από τον Βόλο αλλά και πάλι έδειξαν έλλειψη αυτοπεποίθησης στο φινάλε, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ που δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης τρία λεπτά πριν από το τέλος. Επειτα από πέντε αγώνες, το Τριφύλλι παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς, απόρροια των δύο ηττών από Αστέρα και Αρη και των ισοπαλιών με ΑΕΛ, ΟΦΗ, Βόλο...

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έμειναν... άσφαιρες, αλλά στο δεύτερο, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν ακόμη περισσότερο κι εντέλει κέρδισαν πέναλτι στο 54’ σε σουτ του Φακούντο Σάντσες που αποκρούστηκε στο χέρι του Σαλβαδόρ Σάντσες. Ο Καρλίτος πήρε πάνω του την εκτέλεση, όμως ο Γκαραβέλης τον νίκησε από τα 11 μέτρα, με τους «πράσινους» να χάνουν ακόμη ένα πέναλτι, μετά από εκείνο που απώλεσε την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο ο Μακέντα!

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Ισπανός πήρε τη... ρεβάνς, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Πούγγουρας πήρε την πρώτη κεφαλιά, προς την πλευρά του Φακούντο Σάντσες, ο οποίος έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Καρλίτος που «έγραψε» το 1-0. 

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ πιο «μαζεμένα» για να υπερασπιστεί το προβάδισμά του, δίνοντας την ευκαιρία στο Βόλο να πάρει μέτρα το γήπεδο. Και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν, με το γύρισμα του Γκουαροτσένα προς τον Μπαρτολο (τη «χρυσή αλλαγή» του Άνχελ Λόπες) που «σκότωσε» με πλασέ τις ελπίδες των «πράσινων» για την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Φ. Σάντσες, Σένκενφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αϊτόρ (68’ Μολό), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Καρλίτος (75’ Μπουζούκης).

ΒΟΛΟΣ (Αν. Λόπες): Γκαραβέλης, Φεράρι, Σ. Σάντσες, Κολόμπο, Τέκιο (73’ Νίνης), Μπαριέντος (77’ Μπαρτόλο), Ριένστρα, Ουάρντα, Γκουαροτσένα (90’+3’ Ντεντάκης), Μαρτίνες (90’+4’ Κιάκος), Δουβίκας.

Βόλος ΝΠΣΠαναθηναϊκόςSuper League