Αθλητισμός|25.10.2020 23:24

Δια πυρός, Ανσαριφάρντ και... VAR πέρασε νικηφόρα η ΑΕΚ από τα Γιάννενα

Newsroom

Η ΑΕΚ προερχόταν από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ιδίως η βαριά ήττα από την Μπράγκα στην Πορτογαλία την περασμένη Πέμπτη βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα στην ομάδα, που όμως έβγαλε αντίδραση και έβαλε τέλος σε αυτό το μίνι αρνητικό σερί. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, έστω και δύσκολα, επικράτησε 1-0, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Καρίμ Ανσαριφάρντ, στην έδρα του εξαιρετικού ΠΑΣ Γιάννινα, που σκόραρε δις αλλά ισάριθμες φορές παρενέβη το VAR ακυρώνοντας ορθώς τα δύο γκολ...

Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό, είχε ρυθμό, ένταση, δύναμη και φάσεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν αμφισβητούμενες και οριακές. Είχε ένα πέναλτι, είχε ένα δοκάρι, είχε άλλα δύο γκολ που ακυρώθηκαν, και είχε και μια μεγάλη νικήτρια που ήταν η ΑΕΚ, η οποία αναζητούσε ένα πολύτιμο τρίποντο και ηρεμία ενόψει της συνέχειας.

Μόλις στο 8’ ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν από εξαιρετική κίνηση και γύρισμα του Ελευθεριάδη, ο Λεό έσπρωξε τη μπάλα προς την εστία, αλλά ο Νεντελτσεάρου έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 10’ Πίρσμαν έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μαχαίρα, ενώ στο 14’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο Διαμαντόπουλος με χρήση του VAR για μαρκάρισμα του Χουτεσιώτη πάνω στον Χνιντ. Ο Ανσαριφάρντ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 16’ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Στο 34’ ακυρώθηκε γκολ του Παμλίδη (από σέντρα του Πίρσμαν), με χρήση του VAR που υπέδειξε οφσάιντ στον επιθετικό του ΠΑΣ, για να έρθει στο 39’ ακόμη μία χαμένη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά σε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γιαννιώτες βγήκαν με ακόμη πιο επιθετική διάθεση στο γήπεδο και είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Εραμούσπε στο 50’, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε ορθώς κι άλλο γκολ για τους γηπεδούχους, καθώς ο σκόρερ Ελευθεριάδης ήταν οφσάιντ.

Εκτοτε, η ΑΕΚ έδωσε μέτρα στον ΠΑΣ αλλά του έκλεισε τους χώρους με αποτέλεσμα να μην βρει τον τρόπο για να απειλήσει.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης (61’ Νάουμετς), Καρτάλης (65’ Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης (86’ Λώλης), Λεό Μπαπτίστα, Παμλίδης.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Λόπες, Σάχοβ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μαχαίρας (70’ Ινσούα), Τάνκοβιτς (56’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70’ Ολιβέιρα).

ποδόσφαιροSuperLeagueΑΕΚΠΑΣ Γιάννινα